Foto: MN Press
Foto: MN Press

Neće manjkati motiva Partizanu, to je sigurno

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 08:30

U goste mu dolazi “dužnik” Krka (21h)

Partizan je suštinski prebrinuo probleme oko pitanja opstanka u ABA ligi, ali sigurno mu neće nedostajati motivacije protiv Krke koja mu večeras od 21 čas dolazi u goste. Razlog je jednostavan- slovenački sastav je naneo ove sezone jedan od najtežih poraza crno-belima.

Tako da će Parni valjak, sada sa Aleksandrom Matovićem na klupi, želeti da obezbedi revanš za onako neprijatan poraz koji je doživeo u dvorani Leon Štukelj.

Izabrane vesti

Matović, trener Partizana, govorio je o narednom protivniku i upravo se prisetio tog poraza. Jasno je da će to gurati crno-bele na večerašnjem susretu.

"U prvom delu šampionata smo protiv Krke imali veoma tešku utakmicu. Oni su odigrali čvrsto, pogodili dosta otvorenih šuteva, napravili na početku veliku razliku i na kraju nas dobili velikom razlikom. U ovom momentu mi moramo prvo da odgovorimo na identičan 'spejsing' koji oni imaju, nešto slično Megi, gde visoki igrači uzimaju puno šuteva za tri poena, gde imaju spolja šutere koji šire teren i par igrača koji su odlični u prodorima. Biće izuzetno zahtevna utakmica. Ono što se od nas očekuje je da ponovo odgovorimo muškom igrom, da iskontrolišemo njihove šuteve, sa druge strane ih nadtrčimo, nadskočimo i pokušamo da pobedimo”, rekao je Matović.

Oporavak povređenih igrača?

Uvek imamo nekih povreda u timu, videćemo ko će biti u sastavu“.

Erik Mika, centar Partizana, pričao je o specifičnom stilu igre koji forsira Krka.

Očekujem čvrstu igru sa njihove strane, trener nam je baš govorio o tome da oni imaju svoj dosta jedinstven stil igre i dobro ga se drže. Poznaju našu igru, tako da očekujem jaku borbu. Pripremićemo se psihički i fizički da bismo im parirali energetski i zaustavili taj njihov jedinsteni način igre”, rekao je Mika.

Podsećanja radi, u prvom susretu ova dva tima u sezoni Krka je slavila sa čak 69:50. Dakle, sa skoro 20 razlike, s tim da je Partizan jedva stigao do 50 poena, mogao je lako da ostane i ispod te cifre što se zaista ne pamti.

Crno-beli su na skoru od devet pobeda i 13 poraza, dok je Krka na sedam pobeda i 14 poraza, te ima i utakmicu manje od Parnog valjka. Krka je dobar kandidat da završi sezonu na 13. poziciji, tik iznad Primorske.

Partizan će naravno tražiti trijumf kako bi se osigurao na sredini tabele, a videćemo da li će šansu za više minuta dobiti i mlađi igrači s obzirom na celu situaciju. Ideja Partizana je da vidi koliko oni mogu, pred leto kada se očekuju velike promene u rosteru.

Uz meč protiv Krke, Partizan ima još sudare protiv FMP-a 8. aprila, kao i protiv Splita 18. čime će staviti tačku na ovu turobnu sezonu u ABA ligi.

Posle toga će Partizan imati obaveze u Superligi, ali pre toga mora da odradi posao na Jadranu i izbori što bolju poziciju.

Možda i da se revanšira nekim protivnicima kojima je ostao dužan. Krka je svakako jedna od tih ekipa. "Dug" je pozamašan.

ABA LIGA

Subota

12.00: (1,55) Borac (14,5) Zadar (2,70)

21.00: (1,17) Partizan (20,0) Krka (5,50)

Nedelja

12.00: Budućnost - Mega

19.00: Igokea - Cibona

Ponedeljak

18.00: FMP - Mornar

Odloženo: Cedevita - Crvena zvezda



tagovi

Ognjen Jaramaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara