Nemanja Nedović (©Star Sport)
Nemanja Nedović (©Star Sport)

Nedović za Mozzart Sport: Nedostaju mi mečevi, ako me Pešić bude vodio imaću vremena da uđem u ritam

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.08.22. | 08:56

“Odradio sam pun trening i nije bilo nikakvih problema, odnosno nikakvih reakcija posle treninga što je bilo najbitnije“, kaže srpski bek

Skloni smo kao narod da donosimo sud na prvu loptu, često zaboravljajući neke bitne stvari, odnosno bez sagledavanja šire slike. Značaj Nemanje Nedovića za reprezentaciju Srbije mnogi su doneli na osnovu jedne pripremne utakmice gde ga šuterska ruka nije slušala, zbog čega je pogodio jedan šut iz trinaest pokušaja, uz svih osam promašaja za tri poena. No, na kraju dana najvažnije je šta misli struka, odnosno kakvu će odluku Svetislav Pešić doneti po pitanju konačnog spiska za Evrobasket. Stručnjak koji je nedavno proslavio 73. rođendan odlično zna šta može da izvuče iz najbolje verzije Nemanje Nedovića i koliko bi mogao da bude značajan u napadu na evropsko zlato.

Povratnika u redove Crvene zvezde nije bilo na parketu u kvalifikacijama i tokom pripremnog turnira u Hamburgu zbog hematoma koji je zaradio prilikom jednog nezgodnog pada na parket dvorane Stožice u Ljubljani. Poslednjih desetak dana trenira u posebnom režimu i spremno čeka signal selektora Pešića da nastavi ekipni rad pred let za Prag.

Izabrane vesti

Nedović je iskoristio slobodan dan da poseti otvaranje terena kapitenu Vladimiru Lučiću u velikoj akciji kompanije MozzartSto terena za jednu igru“ gde je u razgovoru za naš sajt potvrdio da je spreman da odgovori na sve izazove i zadatke selektora Orlova.

“Dobro je, u dosta sam dobrom stanju. Odradio sam pun trening i nije bilo nikakvih problema, odnosno nikakvih reakcija posle treninga što je bilo najbitnije“, kaže Nedović u razgovoru za Mozzart Sport i nastavlja:

“U utorak ću odraditi kontakt trening sa ekipom, onda ćemo videti šta i kako dalje“.

*** Postani LEGENDA u svom kraju, osvoji teren za basket ***

Koliko si sada daleko od optimalne forme, potrebne za Evropsko prvenstvo?

“Svih ovih deset dana sam bio u treningu, limitirao me je udarac u pokretima, hematom se stvorio posle tog pada, ali sam uvek pronalazio način da radim na kondiciji. Zato verujem da mi neće biti potrebno mnogo vremena da uđem u ritam“.

Propustio si četiri utakmice, to je verovatno najveći problem za tebe?

“Istina, to će mi najviše nedostajati sada. Imamo, da tako kažem, lufta na početku grupne faze i ako trener bude odlučio da me vodi na Evropsko prvenstvo, mogao bih da osetim igru i spremim se za dalje, odnosno najbitniju fazu turnira“.

Kako ti deluje ekipe posle utakmica sa Grčkom i Turskom?

“Super mi sve to izgleda, samo što iskreno nisam iznenađen. Sa momcima sam od prvog dana tu, gledao sam kako to sve izgleda na treninzima i izgledamo dosta moćno. Ima mesta za napredak u svakom segmentu igre, ali zasad to sve vrlo dobro izgleda. Nadam se da ćemo ovu formu preneti na Evropsko prvenstvo“.

Javnost je posebno fascinirana kako funkcioniše tandem Nikola Jokić - Vasilije Micić, mada su veliku pažnju dobili Vladimir Lučić i Nikola Kalinić...

“Iskreno verujem da su svi negde pronašli svoje uloge, svako radi svoj zadatak na pravi način. Joka je naš glavni igrač, oko koga se sve vrti i treba da se vrti. Vasa sjajno sarađuje sa njim i on je naš lider na bekovskim pozicijama. Tu smo onda mi ostali koji ćemo da pronađemo svoje uloge i ko god da bude išao na Evropsko prvenstvo, moći će da doprinese igri reprezentacije u svakom trenutku. Samo zdravlje, da ostanemo zdravi, za ostalo ćemo se pobrinuti sami“.

Selektor Svetislav Pešić pokazao je veliko poverenje ne samo u igrače iz startne petorke o kojoj svi pričaju. Videli smo odlično izdanje Ognjena Jaramaza protiv Grčke, Marka Jagodić Kuridže protiv Turske, Vanju Marinkovića, Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca takođe je gurao da iskoriste svaki trenutak na parketu maksimalno...

“Nije to samo prva petorka. Stavljam se u poziciju protivničkih ekipa, gde nama iz igre izađe jedan Nikola Jokić, a ulazi Nikola Milutinov, najbolji centar Evrope. Nikom nije lako i mi na svakoj poziciji praktično imamo tu situaciju. Nije sve u toj startnoj petorci, važni su i oni koji ulaze sa klupe, da održe potreban ritam i da podignu, kao što se to desilo protiv Turske“.

Nije lako jednom selektoru kada na raspolaganju ima toliko širok sastav, pun individualnog kvaliteta koji treba da se pretoči u tim...

“Pokriveni smo na svim pozicijama, svi su prihvatili svoje uloge. Iskreno, morali smo svi da ostavimo ego po strani, jer svi smo lideri u svojim klubovima, ovde mora da se zna neki red i mi poštujemo to“.

Među navijačima se stvorio “hajp“ oko Srbije i naših šansi na Evrobasketu, a opet i oko celog turnira koji nas očekuje. Ogroman broj asova će biti deo završnice, stiče se utisak da odavno nije toliko interesovanje izazvalo jedno takmičenje?

“Jeste, čeka nas možda i najkvalitetniji Evrobasket u istoriji, svakako najbolji u poslednjih deceniju-dve. Svi dolaze veoma moćni, ima nekoliko favorita koji se izdvajaju. Što se tiče nas, mi imamo neko potrebno iskustvo da izbalansiramo taj ’hajp’ i sačuvamo mirnoću koja je mislim najbitnija na prvenstvima. Idemo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo. Zvuči kao fraza, ali tako treba ići. Prva prepreka nam je Holandija u petak, posle ćemo da razmišljamo o svakom narednom rivalu“.

Kompanija Mozzart imala je priliku da otvori teren u tvoju čast u Novoj Varoši, sada si bio deo svečanosti u čast Vladimira Lučića na Voždovcu, kako ti sve izgleda?

“Sjajno je, zaista. Veoma mi je drago što sam bio mali deo ove ceremonije i otvaranja ovog terena. Lepo je mesto, nikada nisam bio ovde i zaista mi se sviđa. Luča kao momak i igrač zaslužuje sve što mu se dešava i zaslužuje ovakav doček u svom kraju“.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Nemanja NedovićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara