Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Nekad Klasik, danas ostala samo uspomena: Crno-beli protiv Cibone za osmu u nizu

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 09:29

Partizan Mozzart Bet se zagreva za novu duplu nedelju Evrolige

U vreme stare Jugoslavije, dueli Partizan Mozzart Beta i Cibone prerasli su okvire samo još jednog meča i izrasli u istinski regionalni Klasik. Danas je ostalo samo bledo sećanje na nekada veliki košarkaški derbi. I pored toga, ovaj meč i dalje važi za jedan od najvećih na prostoru nekadašnje SFRJ.

Cibona se godinama muči i nikako da se iščupa iz kandži finansijske krize. Zbog toga nije konkurentan za visok plasman još od poslednje regionalne titule 2014, što je i tada samo po sebi bilo ravno čudu, u okolnostima pod kojim su Dario Šarić i društvo uzeli pehar. Susret sa zagrebačkim sastavom (TV Arenasport, 19.00) za Partizan Mozzart Bet označava i otvaranje drugog kruga takmičenja u Jadranskoj ligi. Igrači Željka Obradovića su prvi deo završili sa skorom 11-2, odnosno porazima na gostovanjima Crvenoj zvezdi u večitom derbiju, te Cedeviti Olimpiji u Ljubljani.

Izabrane vesti

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Parni valjak sada juri osmu pobedu zaredom, ali i za nastavak savršenog niza u 2023. godini posle skalpova Zadra i Monaka, oba na parketu Beogradske arene. Ujedno, susret sa Cibonom biće i zagrevanje za narednu sedmicu u kojoj Partizan Mozzart Bet prvo gostuje Makabiju iz Tel Aviva u sredu, posle čega dočekuje Baskoniju dva dana kasnije.

Crno-beli su božićno jutro proveli u Beogradskoj areni, gde su kroz video analizu i dalji rad spremali duel sa narednim rivalom.

"Počinje drugi deo ABA lige, naravno sa velikim poštovanjem za Cibonu, kao i za svakog protivnika. Oni su mlada ekipa koja je imala nekoliko izvanrednih utakmica i moramo da igramo svih 40 minuta maksimalno koncentrisano", istakao je Obradović.

Jedan od heroja pobede nad Monakom, Danilo Anđušić uoči duela sa Cibonom ocenjuje da je potrebno odigrati maksimalno ozbiljno svih 40 minuta...

"Očekuje nas nezgodna utakmica u ovom trenutku s obzirom da smo pre dva dana imali težak susret protiv Monaka. Nama je cilj da nastavimo seriju pobeda. Neće nam biti lako jer svi dolaze maksimalno motivisani protiv nas sa željom da pred našim navijačima probaju da ostvare iznenađenje. Moramo biti maksimalno fokusirani i spremni za tu utakmicu kao i za svaku, da bismo nastavili pobednički niz", naglasio je Anđušić.

Cibona je prvi deo Jadranske lige završila na osmoj poziciji, sa skorom 6-7. U aktivnoj je seriji od tri regionalne pobede, od Igokee, preko Zadra, do MZT Skoplja. U ovom trenutku Cibona zauzima poziciju koja vodi u plej-of. Šampionu Hrvatske biće ovo prvi meč u 2023. godini, prvi nakon deset dana.

"Igramo protiv sjajne evroligaške ekipa koja je s klupe predvođena najboljim evropskim trenerom. Partizan je veliki favorit u ovom susretu. Mi smo pak odradili neke mini-cikluse i pokušali da osvežimo tim pred naporan ritam koji nam sledi. Idemo u Beograd sa idejom da damo sve od sebe, a onda ćemo videti za koliko će nam to biti dovoljno", poručio je trener Cibone Josip Sesar.

Najmlađi prvotimac gostiju Ivan Perasović u optimističnom tonu najavljuje duel sa Partizan Mozzart Betom.

"Svi smo svesni kvaliteta Partizana, reč je o ozbiljnoj evroligaškoj ekipi. Mi smo ove sedmice dobro trenirali, analizirali smo ih i pripremili se za susret. Idemo tamo hrabro, daćemo sve od sebe s verom u dobar rezultat", kaže 20-godišnji krilni košarkaš.

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak

Split - Budućnost 87:85

/Nelson 24 - Rejnolds 19/

Borac Mozzart - Cedevita Olimpija 74:76

/Čarapić, Hejl 16 - Ferel 19/

Nedelja

12.00: (2,55) Mega (14,5) FMP (1,60)

17.00: (10,0) MZT Skoplje (27,0) Crvena zvezda (1,05)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak

18.00: (2,15) Studentski Centar (14,5) Zadar (1,80)

Sreda

18.00: Mornar - Igokea

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetCibonaABA ligaJadranska ligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara