Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Nema prolaza kraj somborskog zida! Jokić spustio rampu i sprečio senzaciju Hjustona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 00:23

Srpski as još jednom briljirao, Denver zbog povrede leđa izgubio Majkla Portera Džuniora, veliki hitac Erona Gordona za preokret u samoj završnici

Denver je preživeo Hjuston, Nikola Jokić je ponovo heroj Kolorada! Ovog puta blokadom kojom je sprečio Džejšona Tejta da se proslavi i donese senzacionalnu pobedu Roketsima sekund pre isteka vremena. Od dva očajna, večeras je pobedu odneo tek za nijansu bolji tim - 95:94 (26:27, 20:20, 26:24, 23:23).

Utakmicu za zaborav odigrali su Nagetsi protiv jednog od najlošijih sastava u NBA ligi, a to ih je umalo koštalo novog šokantnog poraza posle onog od Klivlenda, ujedno i trećeg zaredom posle dva uzastopna neuspeha protiv Memfisa u Tenesiju... Nagetsi jesu odneli pobedu, ali su potencijalno na duže staze izgubili Majkla Portera Džuniora. Jedan od ključnih Jokićevih saigrača doživeo je povredu leđa u završnici prve četvrtine i ako se ispostavi da je ista teže prirode aktuelni MVP najjače lige sveta ostao bi "ogoljen" u nastavku sezone! Podsetimo, Denver i dalje ne može da odredi kada bi tačno na parket mogao da se vrati Džamal Marej posle kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, pa bi gubitak i Portera već posle devet utakmica nove sezone potencijalno bilo pogubno i za klub i za najboljeg centra na planeti.

Izabrane vesti

U Porterovom odsustvu Jokić je praktično ostao bez legitimnih opcija sa kojim može da igra. Klupa je odradila užasan posao u najvećem delu susreta, a Majkl Meloun nije mogao da izvuče gotovo ništa konkretno iz dobrog dela igrača što je dovelo ekipu u situaciju da se nađe pred porazom protiv, ruku na srce, rivala skromnih kvaliteta. Jokić jeste uradio ono njegovo i za nešto više od 36 minuta skupio 28 poena (9/15 iz igre, 1/3 za tri) i 14 skokova, uz po dve asistencije i ukradene lopte, te ključnu blokadu vredne pobede, ali ozbiljno zabrinjava to što niko osim Vila Bartona, čiji se kvaliteti i značaj ekipi odavno dovode u pitanje, nije bio dvocifren. Čak je i Eron Gordon, strelac trojke kojom je Denver stigao do kapitalne prednosti na 51 sekund pre isteka vrema, susret završio sa devet poena jer se najveći deo meča nije video. Tačnije, nije mogao da pogodi ništa. Njegov pogodak je bio i predmet gledanja snimka pošto se na trenutak sudijama učinilo da je gazio liniju za tri poena, ali se ipak ispostavilo da je sve bilo “čisto“, a Nagetsi su dobili taj kapitalni poen više za rezultat kojim je završem meč.

Do isteka vremena Hjuston je propustio dve prilike da obezbedi pobedu. Prvo preko Kevina Portera Džuniora, onda i Tejta kome je Jokić spustio rampu, mada je cela akcija Roketsa u završnici bila potpuno konfuzna. Posle neiskorišćene trojke Pi Džej Doužera Kristijan Vud je pokupio loptu, krenuo ka košu domaćina i onda se spetljao. Izgubio je nekoliko ključnih sekundi pre nego što je proigrao Erika Gordona, a on posle ulaza na koš dodao Tejtu. Ostatak već znate.

Denverovom užasnom izdanju večeras značajno su doprineli i slabi procenti šuta. Čak 31 promašaj za tri poena imao je domaći sastav, odnosno samo devet od četrdeset ispaljenih lopti pronašle su dno mrežice! Iz igre Nagetsi su pucali samo 40 odsto (36/89), a tako su često kaskali za rivalom i u kontroli reketa.

Barton je uz 15 poena imao sedam skokova i šest asistencija. Monte Moris je upisao devet, a Džamajhal Grin, Džef Grin i Fakundo Kampaco po osam poena. Na drugoj strani petorica dvocifrenih – Kristijan Vud sa 12 poena i čak 17 skokova, Danijel Tajs, koji je vodio žestoku borbu sa Jokićem pod koševima, imao je 18 poena. Erik Gordon je dopisao 12, Kenjon Martin Džunior 11, a Džejšon Tejt 10 poena, uz osam pokupljenih skokova. Jokić je imao jednu zanimljivu situaciju na parketu, kada se našao u duelu s Hjustonovim rukijem i turskom senzacijom Alperenom Šengunom. Momak koga inače mnogi porede baš sa Jokićem osetio je kako je to kada naleti na “somborski voz“, mada se na društvenim mrežama povela diskusija oko toga da li je možda srpski as skrivio faul u napadu...

Tim iz Kolorada nalazi se u nezavidnoj poziciji i duža Porterova pauza mogla bi dodatno da pogorša situaciju. Jokiću su pod hitno potrebni saigrači od kojih može da dobije nešto konkretno u fazi napada...

NBA - REZULTATI

Denver – Hjuston 95:94

/Jokić 28 – Tajs 18/

Majami – Juta 118:115

/Hiro 30 - Mičel 37/

Čikago - Filadelfija 105:114

/Lavin 32 - Embid 30/

Dalas - Boston 107:104

/Dončić 33 - Tejtum 32/

Finiks - Atlanta 121:117

/Buker 38 – Jang 31/

Portland - LA Lejkers 105:90

/Lilard 25 - Monk 13/



tagovi

Danijel TajsVil BartonNBA ligaHjuston RoketsDenver NagetsMajkl Porter JuniorNikola JokićEron Gordon

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara