Nejt Volters (©Star Sport)
Nejt Volters (©Star Sport)

Neočekivani MVP Nejt Volters: Dopunska nastava Šarunasa Jasikevičijusa i diploma kod Dejana Radonjića

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 09:16

Amerikanac iz Sent Klauda drugi mandat u Crvenoj zvezdi provodi u sasvim drugačijoj ulozi od one koju je imao 2017. godine

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Treći put u proteklih pet godina Amerikanac je poneo zvanje najkorisnijeg igrača Kupa Radivoja Koraća. Najdžel Vilijams Gos 2018, Aleks Renfro godinu dana kasnije, pa zatim Nejt Volters prošle večeri posle ubedljive košarkaške predstave i trijumfa Crvene zvezde nad Partizanom.

Izabrane vesti

Posle godinu dana “pauze“, kada je MVP priznanje završilo kod Marka Jagodić Kuridže, sada je ponovo u rukama jednog spoljnog igrača. Možda bi logičan izbor većine bio Nikola Kalinić, ali Volters je ovo apsolutno zaslužio. Možda je u neku ruku čak i bolje. Kalinić zna da je on mozak ove operacije, tihi momak iz Sent Klauda u Minesoti nagrađen je za veliki rad, trud i zalaganje koje je prosto moralo da se isplati.

Još i više dobija na težini njegov izbor, ako se uzme u obzir da je pred dolazak u Niš imao stomačne probleme zbog kojih nije mogao da trenira. Odigrao je dve, nesumnjivo bitne role i učinio da konačno na adekvatan način bude prepoznat njegov dugogodišnji rad i napredak.

Sećaju se mnogi Nejta Voltersa iz prvog mandata kao rezervu Stefana Jovića, ali dug je put prošao momak sa hladnog severa SAD kako bi se vratio na mesto uspeha i pokazao da može i mnogo više O slučaju Nejta Voltersa od Crvene zvezde, do Crvene zvezde mogli ste da čitate u vreme kada je potpisivao ugovor. I tu se krije delić razloga zašto je danas igrač kakvim se predstavlja. Neuspeli pokušaj u NBA vodama doveo ga je do Šalona gde odigrao za svoju dušu, da bi možda i potez karijere napravio kada je zajedno sa Tomasom Vokapom došao u Žalgiris kod Šarunasa Jasikevičijusa da zameni Vasilija Micića i Kevina Pangosa. Upravo je kod Šarasa Volters prvi put u profesionalnoj karijeri dobio jednu od vodećih uloga u najvišem rangu evropske klupske košarke, a to je nešto što danas sa uspehom radi u Crvenoj zvezdi.

Nejt Volters (©Star Sport)Nejt Volters (©Star Sport)

Shvatio je tada jedan od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena Voltersov potencijal, Radonjić ga je oblikovao i dobio kvalitetan proizvod na upotrebu. Konkurencija je prejaka da bi neko rekao kako je Nejt Volters među najboljim plejmejkerima Evrope, ali za filozofiju koju Crvena zvezda pokušava iz utakmice u utakmicu da sprovede u delo jedan je od najboljih. Zato i igra tako dobro, zato se Zvezda pod njegovim vođstvom dobro snalazi u divljim evropskim vodama...

“Nekoliko igrača je zaista iskočilo večeras. Kalinić, Holins... Ali, pre svega napravili smo timski podvig jer smo odigrali baš onako kako smo hteli. Igrali smo dobro, protiv kvalitetnog protivnika, sa kojim ćemo se tek susretati na parketu“, poručio je Volters posle utakmice koja je, po njegovom mišljenju, bila teška za realizaciju:

“Jeste bilo teško, ali mi smo dobro počeli. Igrali smo odlično u odbrani i imali dosta otvorenih situacija koje smo iskoristili. Uspeli smo da ostanemo u istom ritmu ceo meč, držimo distancu i pobedimo. Odlična partija svih nas“.

Mnogo je faktora koji su uticali na rasplet finala i pobedu od 17 poena. Ipak, uvreženo je mišljenje među košarkašima Crvene zvezde da je odbrana još jednom dala prevagu. Takvog je razmišljanja i Volters.

“Odbrana pre svega, Ostin (Holins) je uradio strašan posao na Kevinu Panteru. Naterao ga je da se dobro preznoji za svaki posed lopte. Znate da je Partizan dobar ofanzivni tim, ali smo im maksimalno otežali svaki napad. Iz kvalitetne odbrane smo trčali dobro u tranziciji, što nam je otvorilo put za mnogo lakih poena“.

Pred Crvenom zvezdom je sada nekoliko dana odmora, pa sledi gostovanje Panatinaikosu u petak. A, koliki bi zamajac za dalje mogao da bude prvi trofej?

“Naravno da može. U martu nas čeka mnogo posla, imaćemo zgusnut raspored. Nadam se da možemo da izgradimo samopouzdanje na račun ovih igara u Nišu i da napravimo dobru seriju u Evroligi. Imali smo dosta problema sa povredama i kovidom, ali mi je drago što smo u poslednjih nedelju i kusur mogli da uđemo u bolji ritam, momci su osetili da su u dobrom momentumu, što nam mnogo znači“.


tagovi

Nejt VoltersKK Crvena zvezdaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara