Blejk Grifin (©AFP)
Blejk Grifin (©AFP)

Netsi prave Drim tim: Stigao Blejk Grifin

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 23:34

Dosadašnji centar Detroita pridružio se paklenom tim iz Bruklina u kome su Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden

Prethodnih godina je Golden Stejt imao Drim tim u NBA ligi sa Karijem, Grinom, Tompsonom i Durentom. Lejkersi sa Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisem su krenuli da pišu novu dinastiju, prošle godine su osvojili titulu, a ove sezone kandidat za krunu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je Bruklin. Četa Stiva Neša ima paklen tim za napad na titulu.

Pošto su pretprošle godine doveli Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, početkom 2021. i Džejmsa Hardena iz Hjustona, novi član Netsa postao je i Blejk Grifin, javljaju američki mediji.

Izabrane vesti

Iskusni centar pre nekoliko dana napustio je Detroit, nije želeo više da tavori u godinama slabim Pistonsima. Iskusni krilni centar odučio je da karijeru nastavi u Bruklinu i da se prirduži triju asova. On je imao ugovor sa Pistonsima do 2022. godine, po kojem bi zarađivao 75 miliona dolara. Odlučio je da se odrekne 13,3 miliona zelenih novčanica kako bi postao ograničeno slobodan agent i što pre promeni sredinu.

OL-STAR: (2,70) Tim Durent (14,5) Tim Lebron (1,55)

Grifin je devet godina branio boje Los Anđeles Klipersa, a od 2018. godine je u Detroitu. Bio je šampion takmičenja u zakucavanjima iz 2011. godine i šestostruki učesnik Ol-star mečeva.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BRUKLIN DA BUDE ŠAMPION NBA LIGE JE 4,20.

Šuškalo se u NBA krugovima da bi mogao i da se vrati u Los Anđeles, kako su za njegove usluge interesovanje pokazali Lejkersi, ali je odlučio da ostane u Istočnoj konferencije, ali znatno jačim Netsima. U poznim igračkim godinama, uskoro puni 32, Grifin je odlučio da pokuša da osvoji titulu koja mu nedostaje u bogatoj karijeri. Iskusni krilni centar bio je prvi pik na draftu 2009. godine.

Trenutno, četa Stiva Neša je druga na Istoku sa skorom 24-13. Na čelu je Filadelfija sa istim brojem pobeda, ali jednim porazom manje.



tagovi

NBA ligaBruklin NetsBlejk Grifin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara