Miro Alilović ©Star Sport
Miro Alilović ©Star Sport

Ni 50 skokova nije bilo dovoljno, Cedevita mora da popravi napad ako želi seriju da vrati u Beograd

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 17:29

Treneri kažu da kad imate toliko skokova u jednoj utakmici skoro je nemoguće izgubiti, ali se to u slučaju Zmajeva nije ispostavilo tačnim

Partizan Mozzart Bet savladao je ubedljivo Cedevitu Olimpiju u prvoj utakmici polufinala ABA lige (85:70), ali glavna tema o kojoj se priča je nestvaran broj uhvaćenih lopti tima iz Ljubljane. Čak 50 skokova je imala Cedevita na sinoćnjem meču. Stručnjaci govore da kad uhvatite toliko lopti da je nemoguće izgubiti, ali su Zmajevi demantovali te navode.

To ističe trener i ljubljanske ekipe Miro Alilović.

Izabrane vesti

"Kad imate 40 skokova i više, skoro da ne možete da izgubite, ali ostali segmenti igre su bili loši. Odbrana je bila ispod proseka. Imali smo momente kad smo se vratili na minus 11, ali smo onda napravili dve tri greške i razlika je opet odlazila na 18", rekao je Alilović.

Slovenski šampion imao je 27 ofanzivnih skokova, ali su iz tih situacija postigli samo 18 poena, dok je sa druge strane Partizan imao sedam uhvaćenih lopti u napadu. Partizan Mozzart Bet je kontrolisao meč iako ga je protivnik u ovom statističkom parametru nadmašio.

Najveći problem za Cedevitu bila je koncentracija. To se videlo kroz izgubljene lopte. Tim trenera Alilovića izgubio je 17 puta loptu. Kroz celu utakmicu slovenački predstavnik imao je problem sa organizacijom napada. Jogi Ferel koji nije klasični plejmejker nije imao dobar dan, ali je primetna razlika kada njega nije bilo na terenu. Jednostavno u rotaciji je nezamenljiv jer bez njega Cedevita ne može da parira Partizanu.

Bio je često udvajan i samim tim ga je ekipa Željka Obradovića izbacila iz ritma. Mora se napomenuti i izostanak povređenog Džoša Adamsa koji bi rasteretio Ferela koliko-toliko u napadu.

Cedevita je dosta šutirala za tri poena. Glavno oružje Ljubljančana nije ovog puta bilo od pomoći. Pogodili su osam trojki iz 38 pokušaja. Odlični šuteri poput Marka Jeremića i Zorana Dragića su zakazali (zajedno su šutirali 1/12, jedinu je pogodio Jeremić). Koliko je napad Zmajeva bio loš, istakao je je iskusni Slovenac.

"Energija je bila dobra, ali smo pravili previše grešaka. Izgubili smo previše lopti i bili smo bezidejni u napadu, samim tim je i odbrana trpela. Koncentracija mora biti bolja u utorak", poručio je Dragić.

Kao što je rečeno Partizan Mozzart Bet ima meč loptu u utorak. U hali Stožice crno beli će moći da zakažu duel sa Crvenom zvezdom u finalu Jadranske lige. Sa druge strane tim iz Ljubljane će pokušati da vrati seriju u Beograd. Ukoliko Cedevita nastoji da to uradi moraće da reši ove probleme u napadu. Pre svega da se ne uzda u šut spolja, a i da koristi ukazane šanse posle skoka u napadu. Jedino tako slovenački predstavnik može da namuči tim Željka Obradovića.


tagovi

Miro AlilovićZoran DragovićCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara