Saša Nikitović (©MN press)
Saša Nikitović (©MN press)

Nikitović: Svašta bi bilo da je Davidovac promašio onu trojku

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 22:49

“Kada bismo uspeli da stabilizujemo ovaj tim, da igra ovako u ligaškom delu, to bi bila prava stvar“, rekao je trener Pantera

FMP iz Železnika završio je učešće u Mozzart Kupu Radivoja Koraća već na prvom koraku, ali trener Saša Nikitović i njegovi igrači mogu da budu ponosni na ono što su pokazali protiv favorizovane Crvene zvezde.

Panteri su gotovo svih 40 minuta bili u egalu sa braniocem trofeja, a trojka Dejana Davidovca u samom finišu odlučila je pobednika...

Izabrane vesti

“Dobra utakmica za nas, čestitam Zvezdi i želim joj sreću do kraja takmičenja, ima još dva koraka do cilja. Mi smo dali sve od sebe, želeli smo da ostanemo što duže u igri, nismo hteli da Zvezdi dajemo poene iz ritma, naš skok je presudio da ritam ostane u našim rukama. Na taj način smo ih zadržavali da nam ne trče u leđa, što jako dobro rade. Na kraju, Davidovac je pogodio trojku, svašta bi bilo da je promašio. Mi koliko smo mogli, držali smo njihove bekove u smanjenoj efikasnosti. Sama činjenica da je Nedović igrao 30 minuta, Giedraitis 29, a Hanga 25 minuta, znači da su pokazali maksimalan respekt prema nama“, poručio je Nikitović.

Na pitanje koliko FMP može bolje od ovoga i koliko je zadovoljan napretkom tima odgovorio je:

“Danas imamo rasterećenu ekipu FMP i Zvezdu koja je morala da dobije. Psihologija je bila na našoj strani, ali se onda dese neke stvari koje rešava iskustvo. Zvezda je u nekim stvarima bila lošija od nas, imali smo više skokova i ukradenih lopti, gotovo isti broj asistencija i izgubljenih poseda... Pričamo o dva različita kluba u smislu nivoa na kojem igraju. Šutnuli smo 44 puta za dva, mnogo više od protivnika, što znači da smo mi imali agresivnost“.

Ipak...

“Ne bih voleo da kažem da je ova utakmica reper po kojem treba da igramo, jer drugačije je kada se igra ovako, kup utakmica, gde jedna utakmica odlučuje mnogo. Kada bismo uspeli da stabilizujemo ovaj tim, da igra ovako u ligaškom delu, to bi bila prava stvar. Ovo večeras je drugačiji vid, kada se igra na sve ili ništa. Ako bismo uspeli da ovaj nivo prebacimo u ABA ligu, bio bih prezadovoljan“.

FMP nije uspeo da dobije iako je iako je imao 19 šuteva više od protivnika, ali ga to ne razočarava...

“Nisam razočaran ni sa čim, daleko od toga. To što smo promašili, možda je došlo iz prevelike želje ili umora. Nemam toliko ’čelendža’ koje mogu da zovem, možda je bilo nekih kontakta... Ne osećam razočaranje, nego samo imam reči hvale za svoje igrače“.

Ognjen Kuzmić je protiv svojih doskorašnjih saigrača odigrao partiju iz snova, sa 18 poena i 15 skokova, od čega osam u napadu. No, nije uspeo da pomogne Panterima da dobiju Zvezdu prvi put posle 38 uzastopnih poraza. Sada i 39.

“Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i plasmanu u polufinale. Možemo da budemo zadovoljni našom igrom, dali smo sve od sebe, veći deo utakmice smo ispunjavali ono što smo dogovarali“.

Upitan da li mu je poznanstvo sa igračima Crvene zvezde pomoglo da odigrao sjajnu rolu, rekao je:

“Poznajem košarkaše Zvezde jako dobro godinama, imalo je to uticaja na moju dobru partiju“.

FMP se vraća u Beograd, sa idejom da pauzu zbog Kupa i reprezentativnih kvalifikacija za Evrobasket 2025. odradi što bolje, kako bi spremno dočekao završnicu Jadranske lige i popravio utisak.


tagovi

Saša NikitovićOgnjen KuzmićFMP ŽeleznikKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.Mozzart Kup Radivoja Koraća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara