Nikola Radovanović (©ABA LIGA – Partizan)
Nikola Radovanović (©ABA LIGA – Partizan)

Nikola Radovanović dobija trogodišnji ugovor od Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 11:29

Talentovanom košarkašu poverenje od Parnog valjka

Tokom nedavnog gostovanja na Javnom servisu novi sportski direktor Partizana Zoran Savić izjavio je da će mu biti važnije da klub "napravi devetoricu novih Jaramaza, nego da ih dovede", čime je izrazio jasan stav da će politika Parnog valjka u budućnosti biti na čuvanju tradicionalnih vrednosti i povratku razvoja najtalentovanijih mladih igrača. Koliko je zaista bio ozbijan u toj najavi govori i potvrda nezvaničnog saznanja Mozzart Sporta da je talentovani Nikola Radovanović potpisao trogodišnji profesionalni ugovor.

Petak, 19.45: (2,30) Fenerbahče (14,5) Barselona (1,70)

Izabrane vesti

Momak rodom iz Nevesinja važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača ne samo Partizana, već i svoje generacije, zbog čega je upravo odluka vrhuške kluba da na njemu i njegovom potencijalu gradi budućnost. Radovanović je prve seniorske minute u ABA ligi odigrao pre nešto više od mesec dana u Zadru, kada je debitantski nastup zasladio pogotkom za tri poena.

Od tada je igrao naredne tri utakmice, mada je protiv Mornara dobio samo četiri minuta, dok je susret s Megom prošlog vikenda propustio zbog završnice kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu. U porazu od Cibone na Novom Beogradu Radovanović je bio jedan od najboljih na parketu i svojom energijom bio je jedna od pokretačkih osovina ekipe.

Radovanovićev talenat ogleda se i u tome da je prošle godine bio najkorisniji igrač juniorskog turnira Evrolige u Beogradu.

Ovo je prvi konkretan potez sportskog sektora pod vođstvom Zorana Savića, a očekuje se da će narednih sedmica i meseci biti novih dešavanja. Pre svega po pitanju novog šefa stručnog štaba, a onda i formiranja sastava za takmičarsku 2021/22. Savić je otkrio da je dve sedmice od dolaska u Partizan proveo u upoznavanju s mlađim selekcijama i talentima koje klub ima i očigledno je u Radovanoviću video potencijal za nešto više.



tagovi

Nikola RadovanovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara