Najnovije vesti

Savić: Partizan ni blizu novog trenera, ideja da za dve-tri godine igramo Evroligu

Vreme čitanja: 4 minuta

Zoran Savić (©Star Sport)

“Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne“, kaže novi sportski direktor crno-belih

Bezmalo dve sedmice prošle su otkako je Zoran Savić preuzeo ulogu sportskog direktora Partizana po odlasku njegovog kuma Nikole Lončara.

Partizan se nalazi u fazi nove velike tranzicije, ova sezona je izgubljena, ali legendarni reprezentaivac Jugoslavije i član zlatne generacije Plavih je tokom gostovanja u emisiji Oko na Javnom servisu najavio neka bolja vremena za klub iz Humske 1.

Biće to dugačak put za Parni valjak, koji i dalje nema šefa stručnog štaba za narednu sezonu.

“Nije, novi trener još nije ni blizu“, izjavio je Zoran Savić.

Utorak, 20.05: (3,90) Makabi Tel Aviv (16,0) Barselona (1,30)

Poslednjih dana se najčešće pominjalo ime Zorana Lukića?

“Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima“.

Zoran Savić ne želi da daje lažna obećanja navijačima Partizana, ali iz njegovih reči izvire samopouzdanje kakvo je malo kada postojalo u klubu poslednjih godina.

“Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku (Ostoji Mijailoviću pr. au). Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu“, rekao je sportski direktor crno-belih.

IZBOR UREDNIKA

Koliko je realno da Partizan već za dve do tri godine ponovo bude član evropske košarkaške elite?

“Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli“.

Dok je Savić govorio u emisiji Oko, sa velikog ekrana smenjivale su se sekvence s utakmice protiv Mege. Na pitanje voditelja Gorislava Papića da li Partizan može da pronađe još četiri ili devet Ognjena Jaramaza, Savić je ukazao na nešto mnogo važnije...

“Mislim da je najbolje da ih napravimo. Igrače da zaštitiš od odlazaka je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je ostanak u Partizanu najbolja opcija za njih. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar, gledaćemo i trenera za narednu sezonu...“

Zoran Savić (©Star Sport)Zoran Savić (©Star Sport)

Govoreći o značaju Partizana na evropskoj košarkaškoj sceni, Savić je bio prilično jasan - dres Parnog valjka mora da se zasluži. I to će biti radna poruka unutar kluba narednih godina...

“Megino rešenje je dobro, ali to je linija manjeg otpora. Lično nikad nisam išao tako, uvek sam išao težim putem. Mega je napravila dobru stvar. Ali nekom je dres Partizana težak 100 grama, kao što su Divac, Paspalj, Danilović, Đorđević, Bogdanović, a nekom je težak 10 kilograma. U Partizanu mora da se zasluži da se igra. Mora mnogo da se radi i dokazuje da bi nosio taj dres. Moramo da vratimo tu kulturu koja je bila prisutna u klubu dugi niz godina. Ne izmišljamo mi toplu vodu. Moramo da ubedimo najbolje srpske igrače da dođu i igraju za Partizan. Zašto? Zato što imamo dobru strukturu, igramo evropsko takmičenje... Sada igramo Evrokup, ali u narednim godinama moramo da gledamo da igramo Evroligu.

Takmičarska 2020/21 najlošija je u novijoj istoriji Partizana po svim dosadašnjih rezultatskim parametrima. Savić ima objašnjenje za ovavku situaciju...

“Ova sezona korone je jako čudna. Nije problem samo Partizana, već i svih klubova koji imaju veliku podršku publike. U većim problemima je od ostalih jer ima podršku velikog broja navijača, što znaju i timovi koji dolaze u Beograd. Nedostaje ti deset poena koje uzimaš na konto podrške publike, plus igraš loše, a ostale ekipe ne osećaju pritisak“.

Zoran Savić je bio sportski direktor u Fortitudu i Barseloni, a poznat je i kao dugogodišnji košarkaški agent. Da li ljudi u Partizanu mogu da prate njegovu viziju kluba?

“Klub je i sada dobro organizovan. Imamo neku ideju. Što se tiče posla nekad radiš s ljudima s kojima možda ne bi radio. Ali, radiš zbog kluba, rezultata i svega što bi moglo da pomogne da bi se Partizan vratio u Evroligu“.

Novi prvi operativac Partizana ispričao je i kako je došlo do toga da se vrati u Srbiju i dođe u Humsku 1.

“Sve se izdešavalo u pet dana. Pričao sam sa suprugom i dobio njenu podršku, tako da nije bila teška odluka. Samo sportski motivi su presudili. Sve moje dosadašnje odluke bile su isključivo sportske, pa tako i ova. Odluke sam uvek donosio samostalno. Supruga odlučuje oko mnogo toga, a moje je da kažem gde idemo i šta radimo, što se sporta tiče“.


Favoriti i notifikacije:

KK Partizan

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva