Nikola Topić (©MN Press)
Nikola Topić (©MN Press)

Nikola Topić izlazi na NBA draft!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 15:37

Definitivno odlučeno

Nikola Topić odlučio je da izađe na ovogodišnji NBA draft, objavio je njegov agent Miško Ražnatović!

Zlatni juniorski reprezentativac sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva visoko je kotiran u praktično svim analizama i predviđanjima za ovogodišnju košarkašku lutriju, pa se projektuje čak i mesto u pet, a sigurno među deset najboljih pikova.

Izabrane vesti

Možda je Topić imao šansu da se probije čak i na prvo mesto, da se nije dogodila povreda kolena u januarskom večitom derbiju. Tri meseca kasnije, sin nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i člana Crvene zvezde Milenka nije uspeo da se oporavi, zbog čega od tada nije odigrao nijednu utakmicu. To nije promenilo njegov status kod analitičara koji mu i dalje predviđaju izuzetno visok plasman, verovatno i među prvih pet...

Zato je i doneo odluku da iskoristi dobar imidž koji uživa kod NBA ekipa i okuša sreću u ovogodišnjem draftu koji će se održati po prvi put u dva dana. Biranje prvih 30 igrača zakazano je za 26. jun u Barklajs Centru u Bruklinu, dok je za dan kasnije planiran draft preostalih 30 imena, ali u studiju ESPN na Menhetnu.

Topić je imao briljantan prvi deo sezone u Megi za koju je odigrao svih 13 utakmica u jakom ritmu. Pre povrede je upisao još jedan meč u ABA ligi i ostao na proseku od 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova, uz 45,5 odsto šuta iz igre. Bilo je to dovoljno da uzme MVP priznanje u regionalnom takmičenju i bude član idealne petorke.

Prema nekim najavama, Topić bi mogao da zaigra u finišu sezone za crveno-bele. Eventualni visok plasman na draftu znači izvesno i selidbu u NBA.



tagovi

Nikola TopićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara