Nikola Đurišić i Nikola Topić (© Star sport)
Nikola Đurišić i Nikola Topić (© Star sport)

Nikola Đurišić: San je da ostanem u NBA, drago mi je zbog interesovanja Zvezde

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 11:11

Talentovani igrač Mege Nikola Đurišić za Mozzart Sport sumirao utiske iz Sjedinjenih Američkih Država i kratko se osvrnuo na izjavu Nebojše Čovića

Srbija ima Nikolu Jokića koji već skoro punu deceniju dominira u NBA ligi u dresu Denvera. Sprema se još jedan Nikola da dođe u Sjedinjene Američke Države... Topić... Da bude nova plejmejkerska senzacija zbog čega mu se predviđa visoka pozicija na draftu, ali ni tu nije kraj. Sada se Nikola Đurišić (20) nametnuo svojim očiglednim talentom zbog čega je počelo ozbiljno da se priča u NBA krugovima o još jednom supertalentu iz Mege. Novi srpski biser je stigao da se pokaže u Čikagu na popularnom "draft kombajnu", a onda da se vrati u Srbiju na vreme za početak polufinala Superlige Srbije gde je u dresu Mege pružio jak otpor Partizan Mozzart Betu posle čega je za naš portal sumirao utiske.

Prvo i osnovno... Svi su mogli da vide da Srbija ima još jednog ozbiljnog košarkaša koji može da stasa i u ozbiljnog NBA igrača. Samo je potrebno dati momku rođenom 2004. godine šansu.

Izabrane vesti

"Utisci su stvarno odlični, odradio sam što bolje mogu taj draft kombajn", počinje Đurišić razgovor za Mozzart Sport u hodnicima Arene posle poraza od crno-belih kojima je dao 14 poena. Stigao je da podeli i sedam asistencija, imao je i dve ukradene lopte.

Nešto slično su mogli da vide i brojni NBA skauti u Čikagu gde je Đurišić bio pre svega nekoliko dana.

"Stvarno sam dao maksimum da se što bolje pokažem. Znam da će mi značiti za budućnost. Iskreno mislim da sam se dobro pokazao pa ćemo videti šta će biti. Sledi i NBA workout na koje ću ići i na kojima želim da se što bolje pokažem".

Koliko je komplikovano skrenuti pažnju na sebe u moru talentovanih košarkaša sa svih krajeva sveta najbolje zna sam Nikola.

"Bilo nas je 70, rekao bih da je to neka brojka igrača na kombajnu. Stvarno je bilo teško. Bio je tu i faktor džet-lega, uz to oni ne prate evropsku košarku. Nikoga ne znaju. Samo koledž se prati".

U takvim okolnostima, samo je fokus na košarci.

"Stvarno je bilo teško, nikoga nisam poznavai. U suštini ceo dan sam bio u sobi, ništa nisam radio. Samo odmarao i trenirao. Prva utakmica je bila slabija jer nisam igrao. Nisam mogao da pokažem šta umem, ali ta druga je bila znatno bolja jer sam se snašao i dobro sam odigrao".

Posle takvog izdanja krenulo je da se priča da će neko vrlo verovatno odabrati srpskog košarkaša na predstojećem draftu koji se održava u Njujorku 26. i 27. juna. Upitali smo Nikolu da li ima informacije sa koje pozicije bi mogao da bude izabran.

"To stvarno ne znam. Iskreno i ne pratim te priče. Šta bude biće. Na meni je sada da odradim i treninge što je bolje moguće. To je prvi sledeći cilj na koji sam fokusiran kada je NBA priča u pitanju".

Kada smo ga pitali o željama za budućnost, dilemu nije imao.

"Meni je san da ostanem u NBA ligi. Videćemo da li ću uspeti, sve zavisi od mene".

Kada imate predispozicije kao Nikola Đurišić i kada u kontinuitetu igrate na veoma visokom nivou u Megi, onda i nije čudno kada skrenete pažnju najvećih klubova u Srbiji. U ovom slučaju Crvene zvezde. Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović je otvoreno istakao da je Đurišić želja crveno-belih. Sam igrač je zahvalan na interesovanju, ali razumljivo... Nije hteo previše da ulazi u tu priču.

"Pa ništa... Drago mi je zbog interesovanja, ali videćemo šta će biti".

Za kraj, pitanje da li ima neki omiljeni NBA klub čiji dres bi želeo da obuče?

"Nemam želju. Bilo gde u NBA bih voleo da igram", završava Đurišić kratak razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola ĐurišićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara