Nikila Vučević i Nikola Jokić (©AFP)
Nikila Vučević i Nikola Jokić (©AFP)

Nikola Vučević: Voleo bih da igram na Svetskom prvenstvu, Jokić zaslužuje da bude MVP

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 16:31

Iskusni crnogorski centar izrazio želju da učestvuje na predstojećoj planetarnoj smotri, a govorio i u drugim aktuelnim temama

Crna Gora je drugi put uzastopno izborila plasman na Svetsko prvenstvo, a kao i pre četiri godine u Kini, mogla bi da dobije veliko pojačanje. Centar Čikago Bulsa Nikola Vučević je izrazio želju da obuče dres sa državnim grbom i pomogne selekciji Boška Radovića na planetarnoj smotri u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Izabrane vesti

"Što se mene tiče imam želju da igram na SP. Voleo bih da, kao i pre četiri godine u Kini, budem učesnik šampionata. Volio bih, ali o tome još nisam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsenikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem. Očekujem da se uskoro čujemo i razgovaramo o planovima za pripreme i SP. Do sada se nismo čuli tim povodom, samo sam selektoru čestitao plasman na šampionat sveta", rekao je Vučević za ageniciju MINA, prenose Vijesti.

Ističe i da je sam plasman na Mundobasket veliki uspeh za Crnu Goru.

"Veliki je rezultat ponovo učestvovati na SP. Svaka čast momcima na sjajnim kvalifikacijama".

Ima 32-godišnji centar vrlo dobru sezonu u NBA, beleži dabl-dabl u proseku sa 17,1 poenom i 11,3 skokova, ali Bulsi su tek 10. na tabeli Istočne konferencije sa učinkom 33-37.

"Sigurno da nije sezona kakvu smo očekivali. Smatrali smo da ćemo biti bolje plasirani na tabeli, da ćemo bolje igrati. Međutim, imamo problem sa kontinuitetom. Ne znam pravi razlog oscilacija i padova u igri. Posle nekoliko pobeda i odličnih partija vezali bi 3-4 poraza. To nam se tokom sezone dešava naizmenično. Neće biti lako da se dogura do plej-ofa, ali imamo potreban kvalitet da to učinimo. Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz toga i uđemo u plej-in, a onda i plej-of. U doigravanju je sve moguće".

Sigurno je na rezultate uticalo i odsustvo prvog plejmejkera Lonza Bola, koji bi zbog operacije kolena mogao da propusti i čitavu sledeću sezonu.

"On je organizator igre i ima veliki značaj za nas. Svi znaju koliko je bitna ta pozicija, a značio bi nam puno i u odbrani. Zek Levin nije igrao sve utakmice, kao ni Demar Derozan. Pokušaćemo da sezonu završimo na najbolji mogući način i izvučemo maksimum iz nje".

Svojim izdanjima je zadovoljan.

"Posebno što je to period koji dolazi posle izuzetno teške prošle sezone, zbog privikavanja na novu ulogu i saigrače, na novi klub. Zbog svega toga prošlu nisam odigrao kako znam, iako je i to bila dobra sezone za mene. Ova je još bolja, što je i bilo očekivano, privikao sam se, a promenili smo i stil igre što mi više odgovara. Dobra sezone za mene, ali je najbitnije da ekipa igra dobro i ostvari ciljeve".

Nikola Jokić je jedan od glavnih kandidata za MVP prizanje i ove sezone, pa bi mogao da postane tek četvrti igrač u istoriji NBA sa tri uzastopne nagrada za najkorisnijeg igrača lige.

"Igra odlično, još jedna odlična sezona, sa tripl-dabl prosekom. Ima neverovatne brojke, sa neverovatnim procentima iz igre. Zaslužuje da ponovo bude MVP. Kada on ima tripl-dabl, Denver ima skor od 26 pobeda i poraz, koji su skoro doživeli. Glavni je faktor u igri Denvera. Zbog toga zaslužuje da bude MVP."

Bivši centar Mege Marko Simonović ne dobija puno prilika u Čikagu ove sezone, ali pruža odlične partije u Razvojnoj ligi i strpljivo čeka šansu.

"Uglavnom je igrao Razvojnu ligu i imao je odličnih utakmica sa sjajnim brojkama. Mislim da ima šanse da ostane u NBA ligi, da dobije pravu priliku i pokaže šta zna. Problem je što u Čikagu na poziciji centra ima dosta igrača i za Simonovića nema mnogo minuta. On je vrijedan, sjajno radi i trudi se da napreduje. Treba biti strpljiv i čekati pravu šansu, siguran da će do nje doći".

Kao favorite za titulu vidi Finiks i Milvoki.

"Na Zapadu je to sada Finiks nakon dovođenja Kevina Durenta. Sa njim su pošli na viši nivo. Tu su i Kris Pol, Devin Buker, Diandre Ejton. Imaju iskusnu ekipu, koja je već igrala finale. Milvoki je iskusna ekipa, koja je dugo zajedno. Predvodi ih Janis Adetokunbo. Igraju sjajno i tokom regularnog dela. Ako budu kompletni teško da ih ko može zaustaviti na Istoku", zaključio je Nikola Vučević.



tagovi

Nikola VučevićČikago Bulskošarkaška reprezentacija Crne GoreMundobasket 2023Nikola JokićMarko Simonović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara