Aleksej Nikolić u periodu kada je nosio dres Partizana (© Star Sport)
Aleksej Nikolić u periodu kada je nosio dres Partizana (© Star Sport)

Nikolić: Partizan potpuno drugačiji u odnosu na moj period, zaslužili su Evroligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 14:14

"Baš sam gledao klipove sa društvenih mreža, ludnicu oko sezonskih karata. Baš mi je drago što se tako nešto dešava", poručio je slovenački internacionalac za Mozzart Sport

(Od specijalnih izveštača iz Ljubljane)

Iako nije uspeo da se zadrži duži period u dresu Partizana gde su i povrede odigrale veliku ulogu, slovenački reprezentativac Aleksej Nikolić i dalje pomno prati dešavanja u crno-belom taboru. Posebno sada kada se četa Željka Obradovića vratila u Evroligu.

Izabrane vesti

"Baš sam gledao klipove sa društvenih mreža, ludnicu oko sezonskih karata. Baš mi je drago što se tako nešto dešava. Nadam se da će srušiti rekord Makabija i da će na svakoj utakmici Arena biti popunjena", počinje Nikolić razgovor za Mozzart Sport posle odrađenog trening u dresu Slovenije.

U Partizan je mladi Nikolić stigao 2018. godine posle dobrih partija u Nemačkoj.

"Partizan je sada dosta drugačiji nego kada sam ja bio, sve ide u nekom potpuno drugom pravcu. Nadam se da idu uzlaznom putanjom, ja definitivno navijam za to. Baš me zanima kako će sve to izgledati, posebno jer smo se sada vratili u Evroligu, mesto koje Partizan zaslužuje zbog svega što predstavlja i zbog istorije koju ima. Pratiću svaku utakmicu, navijaću. Želim treneru Obradoviću i igračima puno sreće i neka osvoje sve."

Ipak, popularnom Aliju je sada samo jedan dres u fokusu - slovenački. Sa nacionalnim timom se sprema za sve predstojeće izazove.

"Naš zaštitni znak je drugarstvo, hemija daje rezultt koji svi hoćemo i želimmo. Uživamo u radu. Hemiju gradimo kroz godine, imamo sreće da smo se svi upoznali u mlađim selekcijama i jedan po jedan stizali u senore i sada smo svi zajedno, uspemo da se okupimo svi, svima je istinska želja da se okupimo i igramo košarku, ono što najviše volimo."

Pred odlazak na Evrobasket, tri tima se izdvajaju po kvalitetu u ovom momentu. Srbija, Slovenija i Grčka.

"Realno je tako. Branimo titulu, ali nije to neko opterećenje, doduše izlazi stalno u medijima, ali ne obaziremo se na medije već na nas same. Pre Evrobasket imamo kvalifikacije za koje moramo maksimalno da se spremimo", rekao je Nikolić.

Pišu: Bojan BREZOVAC i Nikola MILORADOVIĆ


tagovi

KK PartizanAleksej Nikolić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara