Lendri Noko (©MN Press)
Lendri Noko (©MN Press)

Noko nije otputovao za Valensiju zbog vize

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 15:38

Zvezda u Španiji bez Lojda, Simonovića, Simanića i Noka, a kako se nezvanično može čuti, meč protiv Borca u ABA ligi najverovatnije neće biti odigran naredne sedmice...

Letom u četvrtak od 10 časova ekspedicija Crvene zvezde je otputovala za Valensiju, gde će u petak od 21.00 igrati utakmicu 20. kola Evrolige. Nedugo pošto je ekipa otputovala na istok Iberijskog poluostrva iz sedišta Evrolige stigla je informacija da je odloženi susret protiv Real Madrida definitivno zakazan za ponedeljak u 19 časova...

Dejan Radonjić u Valensiji neće moći da računa na četvoricu igrača - Džordan Lojd i Marko Simonović su bolesni, Boriša Simanić je ostao u glavnom gradu Srbije, baš kao i Lendri Noko čiji je problem birokratske prirode. Naime, Zvezdin Kamerunac zbog pasoša nema vizu za ulazak u Španiju, a kako ambasade zbog praznika ne rade, nije bilo mogućnosti da se napravi na vreme. Sa ekipom je odleteo Lengston Hol koji je poslednji meč u Evroligi odigrao na onom gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu, ali je i tada upisao samo tri minuta.

Izabrane vesti

Hol se već neko vreme muči s povredom koja mu ne dozvoljava da se vrati normalnom trenažnom procesu, zbog čega se u prethodnom periodu nije ni insistiralo na njegovom povratku na parket dok problem ne sanira u potpunosti.

S odlukom Evrolige da odloženu utakmicu protiv Reala u Madridu zakaže za ponedeljak, ABA liga je reagovala i otkazala susret Crvene zvezde i Borca koji je trebalo da se odigra istog dana. Kako se nezvanično može čuti, mali srpski derbi u regionalnom takmičenju najverovatnije neće ni biti zakazan za sedmicu pred nama, iako je prvobitna ideja bila da to bude u sredu 20. januara. Čeka se još konačna odluka ABA lige, odnosno konsultacije sa klubovima i televizijom Arena Sport koja ima pravo prenosa, ali realnija varijanta u ovom trenutku je da se taj susret igra u nekom drugom terminu, tačnije ne u predstojećoj sedmici.

Jedan od razloga takve odluke mogao bi da bude Zvezdin raspored utakmica, jer u petak gostuje Valensiji, u ponedeljak bi trebalo Realu u Madridu, dok je za naredni petak zakazan meč protiv Barselone u Beogradu. Ako bi u međuvremenu bio zakazan i susret protiv Borca, Zvezda bi za sedam dana odigrala četiri utakmice.

Ali sada je na ABA ligi da donese konačnu odluku...



tagovi

Lendri NokoDžordan LojdBoriša SimanićMarko SimonovićKK Crvena zvezdaKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara