Novi Pazar pred izbacivanjem iz KLS zbog dugovanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.11.21. | 16:39

Problem prave neizmirene obaveze kluba prema bivšem treneru Oliveru Popoviću

Košarkaška liga Srbije donela je odluku da oduzme Novom Pazaru dozvolu za učešće u takmičenju. Razlog - neisplaćena dugovanja. S tim što Pazarci imaju mogućnost žalbe.

Problem su neizmirene obaveze Novog Pazara prema bivšem treneru Oliveru Popoviću. Pazarci nisu isplatili 4.067 evra što je treća rata postignutog dogovora.

Izabrane vesti

"Oduzima se dozvola Novom Pazaru za sezonu za učešće u takmičenju КLS u takmičarskoj sezoni 2021-2022 po odluci UO КSS br. 643/2 od 06.09.2021. godine", stoji u odluci lige.

Dalje se objašnjava…

Uvidom u dokumentaciju, te dostupne i relevantne baze podataka, Кomisija je utvrdila sledeće:

- OКК Novi Pazar ima dospela i neizmirena dugovanja prema gospodinu Oliveru Popoviću po osnovu pravosnažnih presuda Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije.

- OКК Novi Pazar po sporazumu o isplati dugovanja sa gospodinom Oliverom Popovićem nije ispunio obavezu plaćanja treće rate postignutog sporazuma koja je dospela dana 05.10.2021. godine u iznosu od 4.067,65 evra u dinarskoj protivvrednosti.

- OКК Novi Pazar je dostavio Кomisiji dokaz o uplati iznosa od 50.000,00 RSD koji predstavlja samo deo ukupno dospelog iznosa dugovanja.

Uvidom u presude Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije za navedene poverioce i postignuti sporazum o isplati dugovanja Кomisija je utvrdila da kontrolisani subjekt kao tuženi iz predmetnih presuda i kao potpisnik sporazuma nije ispunio obaveze po presudama i postignutom sporazumu tj. na dan donošenja ove Odluke ima dospela, a neizmirena dugovanja prema poveriocu Oliveru Popoviću.

Кomisija je time u postupku kontrole utvrdila da kontrolisani subjekt ne ispunjava posebne finansijske uslove propisane čl. 62. stav 1. tačka 5. Pravilnika o takmičenju КSS s obzirom da postoje dokazi o tome da utvrđena dugovanja nisu ispunjena, čime više ne ispunjava uslove neophodne za dobijanje i držanje dozvole za takmičenje koja mu je izdata”, stoji u odluci lige.

Novi Pazar može uložiti žalbu Upravnom odboru KSS u roku od osam dana od prijema odluke. Žalba na ovu odluku odlaže izvršenje odluke.


tagovi

KK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara