Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Novo Mesto za peglanje Partizanovih problema iz Tel Aviva

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 09:04

Partizan meč drugog kola igra u Sloveniji protiv Krke u nedelju od 16 časova

Nije bilo odmora za igrače Partizan Mozzart Beta između Evrolige i ABA lige. Loše izdanje protiv Makabija u Tel Avivu je nateralo crno-bele da žestoko rade kako bi sve loše stvari "ispeglali" za prvi naredni izazov, a to je meč u nedelju od 16 časova u Novom Mestu protiv Krke u drugom kolu ABA lige.

Sada ostaje da se vidi da li će igrači trenera Željka Obradovića primeniti na parketu ono što su radili tokom petka i subote, a radili su dosta. Sve je počelo opsežnom video analizom u noći između četvrtka i petka u hotelu u Tel Avivu. Potom je tim odmah sa aerodroma otišao u Štark Arenu kako bi trenirao, subota je protekla u sličnom tonu da bi se tim u subotu predveče ponovo vratio na aerodrom odakle su leteli za Ljubljanu. Tu je ekipu Partizana čekao autobus koji ih je prebacio do Novog Mesta gde ih čeka izuzetno motivisan protivnik.

Izabrane vesti

Nema potrebe da pričamo o razlici u kvalitetu. Sastav Krke ni u jednom jedinom segmentu ne bi smeo, a ni mogao da isparira igračima kluba iz Humske. Tako da ovde rezultat neće biti u prvom planu, pobeda svakako ne sme da izostane, mnogo bitnije će biti videti da li će igrači koji su bili ispod očekivanog nivoa pokazati reakciju i zaigrati neuporedivo bolje pre nego što Partizan krene na još jedan put, mnogo teži i zahtevniji, onaj u Francusku na meč protiv Asvela u drugom kolu Evrolige.

Ipak, biće vremena da pričamo o Asvelu, Partizanu sada jedini cilj treba da bude popravljanje utiska iz Tel Aviva, a to će uraditi ako od prvog do poslednjeg minuta budu igrali na visokom nivou.

Biće zanimljivo videti koga će Željko Obradović odmarati u Novom Mestu. Podsetimo da je Tristan Vukčević propustio put u Tel Aviv, iako je bio jedan od boljih protiv Mornara u prvom kolu kada je Zek Ledej bio u civilu. Sada se spekuliše o Frenki Kaminskom koji je protiv Makabija igrao samo šest minuta. Tada je navodno povredio rame koje bi moglo da predstavlja problem, ali Kaminski je trenirao u tokom subote pa ostaje da se vidi ko će odmarati u nedelju.

Što se Krke tiče oni ovaj meč dočekuju u sjajnom raspoloženju jer u prvom kolu ABA lige iznenadila FMP Železnik na njihovom terenu. Pokazala je tada Krka da igra čvrstu košarku i da im na tom meču nije smetalo što je veliki broj igrača prošle sezone igrao ABA2 ligu. Ipak, FMP je jedno, Partizan je nešto sasvim drugo.

Svetan je trener Krke Gašper Okom kakav ga protivnik čeka. Pominjao je i konkretna imena.

"Kevin Panter je treći najplaćeniji igrač Evrolige, Aleksa Avramović je bio jedan od oslonaca reprezentacije Srbije na Mundobasketu, Zek Ledej je ostao, kao i Džejms Naneli. Pojačali su se sa Pi Džej Dozijerom, Frenkom Kaminskim i Mateušom Ponitkom. Svih 12 igrača može da igra ravnopravno. Ne znaš šta je gore po nas – prva petorka ili njihove zamene. Možemo samo da naučimo nešto iz ovog meča. Moramo da igramo svoju igru. Motivacije neće nedostajati. Pre svega, ne smemo da se plašimo. Moramo da poštujemo rivala, ali ne i da ga se plašimo. Korak po korak, iz četvrtine u četvrtinu i videćemo gde će nas to odvesti", rekao je trener Krke.

Nekoliko igrača Krke je pokazalo da treba obratiti na njih ako je suditi po prvom kolu regionalnog takmičenja. Crno-beli će posebno pratiti Jurija Macuru koji je u Železniku za svega 23 minuta ubacio 23 poena. U pitanju je krilni centar koji je ubacio devet od 10 šuteva i uz to je imao osam skokova. Sjajno ga je pratio Jan Špan sa distence. On je ubacio četiri trojke i meč okončao sa 18 poena. Njih dvojica su glavni igrači domaćina, ali to ne bi trebao da predsatavlja veliku enigmu za crno-bele posebno jer dolaze u Sloveniju izrazito motivisani da poprave utisak iz Izraela.

ABA LIGA – 2. KOLO:

Petak

Split – Igokea 90:95

/Stivenson 19 – Mudi 19/

Mega – Borac Mozzart 89:90

/Topić 28 - Segu 21

Subota

Mornar - Budućnost 61:87

/Gavrilović 14 - Rajt 16/

Nedelja

16.00 (5,50) Krka (20,00) Partizan Mozzart Bet (1,17)

19.45 (1,05) Crvena zvezda (27,00) Cedevita Olimpija (10,00)

Ponedeljak

18.00 SC Derbi - Zadar

20.00 Cibona - FMP



tagovi

KK PartizanKrkaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara