Željko Obradović (©ABA League/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic)
Željko Obradović (©ABA League/Cedevita Olimpija/Tine Ruzic)

Obradović: Boli me što ne vraćamo navijačima za fenomenalnu podršku, nikada neću javno napadati igrače

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 21:28

"Neizvesna utakmica tokom 40 minuta, odlučili su detalji. Oni su bili srećniji i pametniji, te su zasluženo dobili", rekao je trener Partizan Mozzart Beta posle poraza u Ljubljani

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su posle poraza u istorijskom večitom derbiju izgubili i na gostovanju Cedeviti Olimpiji u Ljubljani (77:74). Trener Željko Obradović je na konferenciji za medije istakao da su presudili detalji.

Izabrane vesti

"Čestitam ekipi Olimpije na pobedi. U utakmici koja je bila apsolutno neizvesna 40 minuta odlučili su detalji. Oni su bili srećniji i pametniji, te su zasluženo dobili utakmicu", rekao je Obradović.

Nije hteo da komentariše suđenje.

"Nikada se nisam bavio suđenjem, pa nemam razloga ni sada".

Crno-beli su imali podršku i u Stožicama.

"Fenomenalna atmosfera, hvala svim navijačima koji su došli. Imamo publiku bilo gde da igramo, hvala im na tome, ali mi im nažalost ne vraćamo i to je nešto što me mnogo boli. Ne mogu da kažem da se tim nije borio, ali nije bilo dovoljno. Sigurno da ćemo neke stvari morati da probamo da promenimo".

Nije hteo nikoga da izdvaja posle šestog poraza u poslednjih sedam utakmica.

"Postoje neke stvari koje su za tim. Nikada nisam izlazio u javnost da napadnem igrače, niti ću ovog puta. Pričamo između sebe, radimo... Neke stvari su evidentne, a kako ćemo ih rešiti, vreme ispred nas će pokazati".

Novinari iz Slovenije su ga upitali o statusu Gregora Glasa.

"Sve što imam u vezi Glasa, već sam sa njim razgovarao. Sve zna. Kao što sa svim igračima otvoreno pričam. Svi su oni mladi ljudi o kojima ja i te kako vodim računa".

Na kraju je prokomentarisao predstojeći duel sa Asvelom i predao mu ulogu favorita.

"Oni dolaze iz pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone na strani. S ozbirom na stanje u kojem se mi nalazimo, sigurno da su favoriti. Očekuje nas još jedna teška utakmica, pogotovu posle ovakve od večeras. To je 48 sati, ali i oni su igrali večeras. Probaćemo da reagujemo. Kad izgubiš u kratkom periodu par utakmica gde odlučuje jedna lopta. Da li odbrambeno ili napadački, da li je skok, bilo šta... Nije lako. Moj posao je da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo", zaključio je Željko Obradović na konferenciji za medije posle susreta u Ljubljani.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara