Željko Obradović (MN Press)
Željko Obradović (MN Press)

Obradović: Čim smo počeli sa disciplinovanijom igrom razlika je rasla iz minuta u minut

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 22:52

„Mogu da razumem mlade igrače mnogi nisu igrali u ovakvom ambijentu. Želja je kod njih ogromna, da se upišu, da dobiju aplauz“

Partizan sve više i više diže ritam i kvalitet igara. U prvoj utakmici kod kuće u Evrokupu crno-beli su sravnili sa zemljom Turk Telekom i opravdali naziv jednog od favorita u takmičenju.

Sveli su crno-beli Turk Telekom na 59 poena, dali su 85 i generalno mogu da budu više nego zadovoljni izdanjem protiv turskog tima.

Izabrane vesti

Trener Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije...

Igrali smo pred fantastičnim navijačima, pa je u prvom poluvremenu bilo loših odluka. Ali je u drugom delu moj tim igrao pametno. Košarka je igra gde je deo i izgubljene lopte. Kada si agresivan u napadu dolazi do izgubljenih lopti. Drugo je kada su posledica mnogo loših odluka. Mogu da razumem mlade igrače mnogi nisu igrali u ovakvom ambijentu. Želja je kod njih ogromna, da se upišu, da dobiju aplauz. Kada smo stali i krenuli da igramo disciplinovanije odmah je rasla razlika. Moj posao je da ukazujem na greške“, rekao je Obradović posle utakmice.

Odbrana je počela da funkcioniše sve bolje i to raduje Obradovića.

Pokušavamo da igramo različite odbrane, ne može se uvek igrati čovek na čoveka. Primili smo neke jeftine poene, ali ne želimo da odustajemo od agresivnosti. Odbrana je bila prilično dobra, da se svede protivnik na što manje poena“.

Crno-beli su večeras imali 34, a Turk Telekom 29 skokova.

Skok je stvar želje, a bogami i treninga. To naši spoljni igrači počinju da rade sve bolje. Najgore je kada se ne zagradi, kada se primi lak koš i faul“, zaključio je Obradović.

Trener Turk Telekoma, Burak Goren, rekao je da je njegov tim napravio mnogo grešaka. Gosti su upisali 17 izgubljenih lopti.

Poštujemo trenera Obradovića. Znali smo da igramo protiv jakog tima i atmosfere. Imali smo probleme sa povredama. Koštale su nas izgubljene lopte, imali su dosta lakih poena u kontri“, rekao je Goren.



tagovi

Željko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara