Željko Obradović i Džejms Naneli (Foto: Starsport)
Željko Obradović i Džejms Naneli (Foto: Starsport)

Obradović: Nisam ja od onih mamica i tatica što za sve viču bravo...

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.10.23. | 23:14

Trener Partizan Mozzart Beta zadovoljan, pohvalio Kaminskog i Doužera

Savršen kraj oktobra za košarkaše Partizan Mozzart Beta. Posle iznenađujućeg poraza od Mege oporavili su se sa dva trijumfa nad večitim rivalom. Najpre savladali Crvenu zvezdu 88:86 u Evroligi, a potom još ubedljivije, 98:87, u ABA ligi.

Izabrane vesti

Posle četiri dana, ponovo fantastična atmosfera, hvala svim ljudima koji su došli da bodre ekipu. Nije lako igrati u kratkom periodu dve utakmice u ligaškom delu sezone protiv istog tima. Tako je žreb napravio i ono što smo probali da uradimo između ove dve utakmice da vidimo ko je zdrav i ko bi mogao da igra. Činjenica je da smo izašli sa 11 igrača i to dovoljno govori. Probleme imamo, ima ih i Crvena zvezda, povređene igrače i to je nešto što je mnogo važno u toku sezone, da imate roster koji može da odgovori svim zahtevima. U četvrtak već putujemo za Baskoniju, važna utakmica, tamo je promenjen trener, imaju povređene igrače, a posle idemo u Split,” rekao je Obradović.

Analizirao je detaljnije tok susreta.

“Bila je odlična košarkaška utakmica. Zvezda je dobro otvorila, a mi napravili glavnu razliku u drugoj. Pogodili smo neke šuteve u trećoj, ali smo imali neka individialna rešenja koja mi se ne sviđaju i na kojima moramo da radimo. Svaki put kada smo igrali strpljivo, to je bilo dobro. Zvezda je pokušavala da igra u kontranapadu i uspela. Tražili su rešenja preko igrača koji imaju kvalitet, ali na kraju smo dobili utakmicu i čestitam igračima na pobedi. Posebno me raduje prijateljska i dobra atmosfera između timova na parketu”.

Kako je zadovoljan rekacijom tima bez kapitena Kevina Pantera?

“Raduje me, ako se vidi broj asistencija i izgubljenih lopti, izuzetno pozitivno. Tome težimo i radimo na treningu. Da protok bude dobar, da se traži ekstra pas i kada god smo to uradili imali smo dobre pozicije i procenete kao prošle sezone kada smo igrali najbolju košarku.”

Ipak, ima elemenata kojima je nezadovoljan

“Procenat Zvezda za dva poena, to je nemoguće. Nismo zaustavili prodore, lako su nam polagali i na tome ćemo insisitrati u narednom periodu. Kada se ne poštuju odbrambena pravila, to je skoro svaki put koš. Igrači su poentirali i igrali jedni za druge. Veliki broj poena, kvalitet ovog tima postoji, duga je sezona i tek počinju prava iskušenja”.

Dobio je Obradović pitanje od novinara „zašto su se igrači ponovo kockali“?

“U sredu ću da kažem igračima ovo što ste mi rekli, da se kockaju i klackaju. Da li je moguće da neko pomisli da je Partizan ili bilo koji tim u Evropi, koji igra protiv tima na tom nivou, da se kocka i da se klacka? A da nije možda u pitanju kvalitet protivničke ekipe? Je l obaveza da bude 20 razlike? Možda je bilo par takvih utakmica u Evroligi. Izjednačen je kvalitet. Moji igrači su donosili pogrešne odluke i oni to znaju i prozivam ih zbog toga jer ih mnogo volim, ali nisam dobar tatica ili mamica i da im za sve pričam bravo. Ali niko se nije kockao, sve su uradili iz najbolje namere. Ima i do protivnika. Da li će svaki šut koji uzmemo da uđe? A šta se desi kad promašiš? Daju ti poene u kontranapadu. Imaju sjajne igrače, Teodosića, Nejpira, Giedraitisa koji je jedan od najboljih šutera u Evropi. Rade bore se, a sve što rade pogrešno, ja ću pokušati da ispravljam. Sve je stvar odluke, dobre odluke. Neka se promaši, odigraćemo odbranu. To je čitava suština”.

Kako je zadovoljan izdanjem Pi Džej Doužera koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u crno-belom?

“Imao je fantastičan broj asistencija i odigrao je izvanrednu utakmicu. Problem je kao i uvek, setite se kako je izgledao Dante u ovo vreme. Potrebno je vremena, ne može preko noći. Posle dve sedmice treninga smo krenuli u sezonu. Radimo sa njima i pričamo. On dečko ima kvalitet, od njega se traži agresivnost u odbrani i napadu. Može da igra odbranu izvanredno, a ima dobra rešenja. Nadamo se da će tako nastaviti. Ne očekujemo da će imati ovakve brojke svaku utakmicu, daj Bože, ali bitno da se uklapa u ono što je naša filozofija."

Frenk Kaminski je večeras bio najefikasniji košarkaš Partizana sa 22 poena.

“Ima ogromno iskustvo i naravno da svaki igrač, ali svaki, u mom i bilo kom timu u Evroligi, ima vrine i mane. Naravno da vi kao tim pokušate da sakrijete mane, a istaknete vrline. On ima dosta vrlina, ali ima i mana. Nema ljutnje, postoje limiti. Znam da se poredi, ali Lesor i Kaimnski ne mogu da se porede, potpuno drugačiji igrači”, rekao je Obradović i dodao da se treninzima priključio i mladi Savo Drezgić:

“Čim on dođe, odmah krenu pobede. Moramo da ga zadržimo”.

Partizan je prema saznanjima Mozzart Sporta dogovorio dolazak Bruna Kabokla, ali Obradović nije hteo o novim imenima, već se osvrnuo na kompletan proces angažovanja igrača.

“Ja bih voleo više nego išta da se nešto pojavi neki igrač. Zoran i ja smo pričali najiksrenije, ja ne znam koliki je to broj igrača, to je nenormalno. Treneri su pripremali skauting o njima, mane, vrline… Sve to traje 40 minuta napad i 40 minuta odbrana. Pogledamo svi, pa razmenjujemo mišljenja. Za koga god smo pomislili da je to možda taj igrač, nije postojala varijanta da sa njim pričamo. Da li će nešto da se promeni, videćemo. Stalno se priča o rezovima u NBA, ali oni tamo čekaju, vole NBA, iz kog razloga? Valjda je tamo lepše. Ima taj slogan Evrolige, svaki meč je važan, a mi kažemo svaka lopta je važna, Možda je tamo interesantnije igračima, da ostanu tamo i imaju tu vrstu odgovornosti u odnosu na ono što je u Evropi,” zaključio je Željko Obradović.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara