Saša Obradović (Foto: AFP)
Saša Obradović (Foto: AFP)

Obradović o Džejmsu: Nema takvog igrača, zbog NBA lige rekord neće tako brzo pasti

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 23:03

Šef struke Monaka konferenciju za medije posle pobede nad Crvenom zvezdom posvetio Majku Džejmsu

Monako je opravdao ulogu favorita i savladao Crvenu zvezdu u Gaston Medesan dvorani, a meč je obeležio neverovatni Majk Džejms. Iako je bio najbolji strelac sa 20 poena, neće izdanje protiv crveno-belih toliko pamtiti, koliko činjenicu da je krajem prvog poluvremena postao najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Zato je i trener Kneževa Saša Obradović odlučio da konferenciju posle meča posveti američkom strelcu.

Izabrane vesti

"Veliki dan za sve. Nema potrebe da analiziramo utakmicu, treba samo da pričamo o momku koji je sve ovo zaslužio. Velika čast i za mene da budem trener najboljeg svih vremena. Otkako smo zajedno, u protekle tri godine, razvili smo dobar odnos i smatram da smo pomogli jedan drugom na najbolji mogući način. Najbolji igrač, najveći talenat. Svi očekuju ove godine još više od nas, a rekord će biti još veći ako do kraja sezone napravi još jedan korak," rekao je Obradović, a onda ipak, možda i po navici, kratko prokomentarisao sam meč:

"Znali smo da će biti emotivno, teško za igru, protiv čvrstog tima s druge strane. Nismo uhvatili ritam u potpunosti, što je normalno. Na kraju krajeva, velika pobeda, proslavićemo je, ali definitivno ćemo još više proslaviti ovo što je Majk uradio za istoriju košarke".

Džejms pod Obradovićevim vođstvom igra najbolju košarku u karijeri. Prvi je kandidat za MVP prizanje i posle postavljanja rekorda, teško je zamisliti da neko drugi nasledi Sašu Vezenkova.

"Sve je proces. Od početka morate da uspostavite određeni odnos, da prepoznate različite mentalitete. Ja dolazim iz potpuno drugačijeg sveta, ali veoma se dobro razumemo. Uz sve prepreke, rasli smo kao tim, on kao igrač, ja kao trener. Sve ovo je bila velika avantura od prvog dana. Veliki igrači poput njega stvaraju velike trenere. Sa nekim drugim bi mi bilo daleko teže da se istaknem i izrazim kao trener. Mnogo je lakše kada je on tu i kada na njega možete da se oslonite".

Šta će ovaj rekord značiti za Džejmsa, ali i za ostatak ekipe pred nastavak sezone u kojoj Kneževi imaju visoke ambicije?

"Verujem da će ovo biti dodatni podstrek, da budemo još bolji nego prethodne godine. Imamo veliku motivaciju, atmosfera je sjajna i za mene kao trenera, to što imam grupu momaka koji se međusobno vole mnogo znači. Lakše je sprovesti ideje na terenu, jer imate igrače koji prihvataju šta im kažete i spremni su sve da urade. Imamo dobre šanse, ali košarka je nepredvidiva. Od četvrtine do četvrtine, od poseda do poseda, sve može da se promeni. Očekujemo i da Džordan Lojd bude sa nama, može i on da nam ponudi stabilnost. Večeras da uživamo, a već od sutra da gađamo najviše ciljve", dodao je Obradović i onda napomenuo da će čitav tim dobiti neophodni predah posle velikog rekorda Džejmsa i rekordne sedme vezane pobede u Evroligi:

"Slobodan dan za sve, najpre za trenera".

Smatra šef struke Monaka da će njegovog pulena biti veoma teško svrgnuti sa trona.

"Ne verujem da će se i budućnost brzo dostići ovakav rekord. Možda zato što NBA uzima sve mlade talente, koji bi mogli dugo da igraju ovde. To što je Majk uradio, držao kontinuitet u postizanju poena, činio timove boljim, biće teško za igrače da ponove u budućnosti".

S ozbirom da je imao i blistavu igračku karijeru, delio parket i svlačionicu sa brojnim asovima, da li može nekog da uporedi sa Džejmsom?

"Uvek sam ponavljao, nema igrača koji može da se poredi sa nivom veštine, fizikalijama i atleticizmom koje poseduje Majk," zaključio je Saša Obradović

Njegov kolega sa klupe Crvene zvezde, Janis Sferopulos, kratko je izneo utiske posle 18. poraza njegove ekipe u elitnom takmičenju.

"Trudili smo se da ostanemo u igri do samog kraja. Na startu drugog poluvremena smo odradili smo dobar posao i vratili se u meč. Nažalost nismo imali kontinuitet. Monako ima kvalitet, hteli smo više da se borimo. Čestitam Monaku na pobedi".


tagovi

KK Crvena zvezdaSaša ObradovićMajk DžejmsJanis SferopulosKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara