Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Obradović pred Real Madrid: Sve počinje od Tavaresa ali ima stvari koje možemo da koristimo protiv njega

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 20:12

Trener Partizan Mozzart Beta izneo je očekivanja pred početak plej-of serije Evrolige sa Realom

Tim Partizan Mozzart Beta je spreman i naoštren za predstojeći veliki izazov u plej-ofu Evrolige. Okršaji sa Real Madridom koji počinju u utorak u glavnom gradu Španije. Trener Željko Obradović je u razgovoru sa medijima istakao da mu se svidela reakcija igrača na današnjem treningu.

Izabrane vesti

"Priprema smo se kao za svaku drugu utakmicu. Kao što mi znamo sve o njima, tako i oni znaju sve o nama. U analizi dolaziš do nekih zaključaka. Ono što se meni posebno sviđa je reakcija igrača, pre svega kada je u pitanju odbrana o kojoj smo diskutovali. Dolazili su meni da mi predlože nešto i dogovorili smo se. Verujem igračima u potpunosti. Dopada mi se kada oni nešto predlažu jer im to povećava zovnu komfora, a svesni smo da igramo protiv vanserijskog tima. Naravno sve počinje od Tavaresa, ali kao i svaki igrač ima nekih stvari koje možemo da koristimo protiv njega", rekao je Obradović.

Osvrnuo se potom na sve kvalitete Reala koji je večeras ubedljivo savladao Huventud u ACB ligi.

"Pričamo o timu koji ima takvu istoriju da je svima jasno protiv koga igramo. Tim koji svake godine ima ambiciju da osvaja titulu. Ništa nije promenjeno ni ove sezone. Jasno je da imaju iskustvo preko Fernadeza, Ljulja i Rodrigeza. Imaju toliko osvojenih trofeja i klupskih i reprezentativnih. Tu su onda Jabusele, Dek, a uz to mladi momci kao Hezonja i Musa daju veliki kvalitet. To je spoj svega, a svako je sposoban da iskoči".

Na prethodnom meču Partizan je ubedljivo savladao Real u Beogradu.

"Ono što ja očekujem da će utakmica biti potpuno različita u odnosu na onu u Beogradu. Pokušače da se adaptiraju, a mi smo i na to pokušali da se spremimo. Oni su uvek favoriti. Što se nas tiče, idemo u dobrom momentu, dobra je zdravstvena situacija. Ako ništa, očekujem da će biti barem interesantno".

Partizan je imao nešto više vremena za pripremu utakmice u utorak.

"Samo dan više imamo u odnosu na njih. Hteo sam da pomognem igračima da odmah juče ujutru treniramo kako bismo odmah pokazali neke stvari koje Real radi, pre svega u odbrani. Onda sam im dao slobodno sve do danas".

U plej-ofu imate skor u serijama 20 pobeda i jednu izgubljenu, koliko je ova serija važna za vas?

"Važna je za Partizan, a za mene kao trenera Partizana je najvažnija. Pred ovim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na fajnal for. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti. Hoćemo da napravimo korak dalje, odnosno ta tri koraka i da prođemo dalje".

 Za kraj je Obradović upitan da li ima nešto da poruči navijačima?

"Ne mogu ništa drugo da im poručim osim da želim da se ta njihova ambicija prelije na nas. I dobro je da su ambiciozni. Nemamo nijedan razlog da potcenjujemo ekipu Reala. Kada se pogleda istorija, timovi koji su imali prednost domaćeg terena su se u velikom broju plasirali na fajnal for. Osim u nekim slučajevima, a ja se nadam da je ovo taj slučaj. Navijači znaju da su bili uz nas i u najtežim trenucima. Ta vera nam je dala snagu da se podignemo i da budemo na nivou. Jedna od stvari koju ću reči igračima je da navijači veruju u nas, bitno je da i mi verujemo u sebe. Sve ovo smo igrali da bismo došli u ovu situaciju da igramo te plej-of utakmice. Ono što nas je krasilo, a to je kolektivna igra, mora da bude i dalje u svim utakmicama koje su ispred nas.", dodao je Obradović.



tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara