Željko Obradović i Šarunas Jasikevičijus (© Star Sport)
Željko Obradović i Šarunas Jasikevičijus (© Star Sport)

Obradović vs Jasikevičijus - učenik ponovo napada učitelja

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.11.22. | 09:07

Partizan Mozzart Bet duplo kolo Evrolige počinje u Barseloni (20.30)

Od momenta kada su se upoznali i krenuli sa saradnjom 2007. godine u Panatinaikosu, rodilo se veliko prijateljstvo Željka Obradovića i Šarunasa Jasikevičijusa. Sve je počelo odnosom igrača i trenera što je donelo titulu šampiona Evrope, a onda su postali i suparnici kada je Šarunas zaseo na klupu Žalgirisa, a sada Barselone sa kojom napada sam vrh Evrope. Željko je sa druge strane došao tamo gde je sve počelo - na klupu Partizan Mozzart Beta.

Sada sučeljavaju koplja u devetom kolu Evrolige. Biće to prvi meč crno-belih u duplom kolu elitnog takmičenja. Prvo u Barseloni (20.30), a potom dva dana kasnije sledi selidba u Madrid gde ih čeka moćni Real.

Izabrane vesti

Ipak, fokus je isključivo sada na gigantu iz Katalonije.

"Sve moji bivši igrači, počev od Šarunasa, mog velikog prijatelja, pa onda Nikole Kalinića i Jana Veselog. I inače imam dosta prijatelja u Barseloni, biće lepo videti ih", rekao je Obradović.

Ipak, pre druženja, ekipa crno-belih sprema plan da nastavi da niže pobede. Posle problema sa povredama koje su posebno viđene protiv Olimpijakosa, klub iz Humske se vratio na pobedničke staze pošto su pre puta u Španiji savladali Makabi u Beogradu u prethodnom kolu Evrolige, a onda je rutinski nadigran Split u ABA ligi. Ipak, Barselona je nešto posebno.

"Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno, koji se prilagođava protivniku, imaju dosta set akcija u napadu i uvek igraju na različiti način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je izuzetno kvalitetan", rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni pred put ekipe za Španiju.

Suška se da bi na ovoj utakmici mogao da debituje i Nikola Mirotić koji nije igrao zbog povrede Ahilove tetive. Ipak, zvaničnih informacija još uvek nema.

"Čuo sam to samo od novinara, nemam informacija. Želeo bih da zaigra, svakom igraču želim zdravlje i da igra utakmice. To je suština sporta. Nikola je sjajan čovek i igrač, želim mu sve najbolje".

Katalonci su trenutno peti na tabeli sa pet pobeda i tri poraza.

"To je ekipa koja sigurno ima najveće ambicije u Evroligi, ali to ne znači da ćemo mi da odemo i da ne probamo da odigramo ponovo najbolju moguću utakmicu... To je to, idemo i u ovom trenutku razmišljamo samo o Barseloni".

Domaćin u ovaj meč ulazi u čudnom momentu posle dva poraza. Prvo su pali u Istanbulu protiv Efesa i sa tog meča je ostao najupečatljiviji detalj kada je Jasikevičijus poslao Nikolu Kalinića u svlačionicu. Odnosi su vrlo brzo izglađeni, ali to nije pomoglo Kataloncima protiv Huventuda u ACB ligi. Klub iz Badalone je slavio.

"Mislim da će igrati sa najvećom mogućom motivacijom, upravo iz tog razloga jer su izgubili dve utakmice zaredom, protiv Efesa i Huventuda. Španska liga je takva da nema lakih utakmica, tako da sigurno očekujem njihovu reakciju. Znam da će biti maksimalno motivisani protiv nas".

Posle utakmice sa Barselonom, ekipa Partizana će u četvrtak gostovati Real Madridu u desetom kolu Evrolige, nakon čega ih u ponedeljak očekuje prvi "večiti" derbi u sezoni protiv Crvene zvezde u okviru ABA lige.

"Mi znamo da je takva sedmica, ali u ovom trenutku razmišljamo samo o Barseloni. U utorak uveče ili u sredu jutro ćemo početi da razmišljamo o Realu. To ne znači da mi već nismo napravili skauting, ali u ovom trenutku nije neophodno pričati o Realu. Znamo da je takav program, to je to, šta da radimo... Naša obaveza je da damo sve od sebe u svakoj utakmici", dodao je Obradović.

Jedan od najiskusnijih u taboru Partizan Mozzart Beta je spreman da se nadmeće.

"Moramo da igramo agresivno u odbrani i pametno u napadu. Veoma su iskusan tim pun dobih igrača i mi moramo biti na više nego solidnom nivou protiv njih. Mi moramo da igramo našu igru, držimo se plana i pokušamo da ograničimo njihove dobre strane kojih ima puno, odnosno iskoristimo neke naše prednosti", istakao je Džejms Naneli

Svestan je i Šarunas Jasikevičijus da njegova ekipa nije igrala na očekivanom nivou.

"Moramo da popravimo nekoliko stvari na našoj strani pre nego što počnemo da razmišljamo o protivniku. Mislim da smo primili previše poena na pretnodnim mečevima. Tako da će sve početi od odbrane i naše agresivnosti. Partizan je pobedio devet od poslednjih 10 utakmica. Izgubili su samo protiv Olimpijakosa kada su bili izuzetno oslabljeni. U sjajnoj su formi sa sjajnim igračima koji znaju svoje uloge", rekao je Jasikevičijus.

Nikolas Laprovitola je bio pun reči hvale o crno-belima.

"Čak mislim da je dobro što igramo ovako brzo posle poraza koji smo doživeli. Moramo da se razdrmamo. Imali smo težak period iza nas, ali sada imamo nekoliko mečeva na našem terenu. Moramo da budemo bolji u nekoliko segmenata, pre svega u mentalnom pristupu. Partizan igra dobro i pobeđuje. Imaju odlične igrače koji prate filozofiju trenera Obradovića", rekao je Laprovitola.

Biće ovo prvi duel Partizana i Barselone još od 2013. godine. Katalonci su slavili na prethodnih pet međusobnih okršaja, a poslednji meč koji je Partizan pobedio bio je onaj legendarni u Pioniru 2010. godine kada je Lorens Roberts pogodio trojku, a potom izbacio loptu iz koša.

EVROLIGA

9. KOLO

Utorak

19.00 (1,90) Monako (13,5) Fenerbahče (2,05)

20.00 (1,70) Alba (14,5) Crvena zvezda (2,30)

20.05 (2,05) Makabi (13,5) Olimpijakos (1,90)

20.30 (2,05) Olimpija Milano (13,5) Efes (1,90)

20.30 (3,05) Valensija (15,0) Real Madrid (1,45)

20.45 (1,25) Barselona (17,0) Partizan Mozzart Bet (4,40)

Sreda

20.00 (1,70) ASVEL (14,5) Bajern (2,30)

20.00 (1,80) Panatinaikos (14,5) Virtus (2,15)

20.30 (1,55) Baskonija (14,5) Žalgiris (2,70)



tagovi

KK PartizanKK BarselonaŽeljko ObradovićŠarunas JasikevičijusPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara