Erdem Džan i Željko Obradović (Shutterstock)
Erdem Džan i Željko Obradović (Shutterstock)

Obradovićev pomoćnik iz Fenera seli se u Jutu: Željko mi rekao da je bolje da odem u NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 12:56

Emre Džan: Njegov doprinos mom razvoju, iz ugla mentorstva, liderstva i košarkaške taktike je nesporan

Erdem Džan je po odlasku Igora Kokoškova slovio kao jedan od glavnih kandidata za glavnog trenera Fenerbahčea. Onda je objavljeno da će dugogodišnji asistent pomagati i novom šefu stručnog štaba istanbulskog giganta Aleksandru Đorđeviću.

Na kraju čovek koji je bio pomoćni četvorici prethodnih trenera Fenera izabrao je ponudu Jute da sedne na stolicu pomoćnika u timu iz Solt Lejk Sitija.

Izabrane vesti

"Bio sam pomoćnik Simoneu Pjaniđaniju, Ertugrulu Erdoganu, Željku Obradoviću i Igoru Kokoškovu u Fenerbahčeu. Obradović je izuzetno važna ličnost u svetskoj košarci, veoma se pažljivo prati čak i u NBA. Njegov doprinos mom razvoju, iz ugla mentorstva, liderstva i košarkaške taktike je nesporan", rekao je Džan za Hurijet.

Pojasnio je kako ga je put odveo u NBA, do mesta asistenta Kvina Snajdera.

"Juta me je zvala na Letnju ligu šest godina zaredom. Tokom tog perioda moji odnosi sa menadžmentom tima su bili sve bolji. Kada sam dobio ponudu, zvao sam i pitao Željka (Obradovića) za mišljenje. Rekao mi je da bi bilo bolje da odem."

Dugo se nagađalo da bi Džan mogao da nasledi Kokoškova.

"Posle odlaska Kokoškova, Sertač Komsuglu (član borda Febnerbahčea) i Maurcio Gerardini (generalni mendažer) su mi govorili da sam jedan od kandidata za trenera. Ali ti razgovori nikad nisu podignuti na nivo ponude. Pošto sam radio sve ove godine, osećao sam se spremnim da budem glavni trener, ali ja to ne mogu da ocenim. Oni bi mogli da kažu: Ovo je ogroman klub, ne možemo da rizikujemo (s tobom). Ali, Juta mi je ukazala to poverenje. Ponekad je potrebno znati kako otići da biste se vratili jači i učinili bolje stvari."

Ne odlazi ljut iz Fenera.

"Činjenica da Fenerbahče nije dao ponudu nije izazvala nelagodu. Postoje stvari u životu koje ne možemo da kontrolišemo. Nisam mogao da nađem (potrebno) uvažavanje u Fenerbahčeu. Ali možda će biti trenutaka kada će ga biti. Ne gledam emotivno na to, ne obazirem se na osećanja koja mi prolaze kroz srce, jer postoji realnost. Glavni cilj je da stignem do odredišta. Put je dug, ponekad krivudav, ali ako je vaš cilj jasan, stići ćete do njega, makar i okolo", objasnio je Džan.


tagovi

Erdem DžanŽeljko ObradovićKK FenerbahčeJuta DžezIgor KokoškovAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara