Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Obradovićev učinak u plej-ofu govori sve: Ko god da se nađe na drugoj strani, neće mu biti lako

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 14:48

Najtrofejniji evropski stručnjak izgubio samo jednu seriju elitnog takmičenja otkako je postao trener

Dočekali su navijači da posle 13 godina Partizan Mozzart Bet opet bude deo najboljih osam Evrolige i bez ikakve sumnje nijednom protivniku neće biti prijatno kada naspram sebe bude video našpanovanu ekipu Željka Obradovića.

Utisak stručne javnosti je jasan – Parni valjak igra možda i najbolju košarku u Evropi tokom poslednja tri meseca, pa ni plasman na Fajnal for ne deluje kao tako daleka misao.

Izabrane vesti

Podvig crno-belih u Kneževini digao je apetite navijača, a kao garanciju uspeha vide upravo Željka Obradovića.

Najtrofejniji evropski stručnjak i osvajač čak devet pehara kontinentalnog šampiona mogao bi sa Partizan Mozzart Betom da ispiše istoriju, a čak i kada stvari nisu izgledale dobro krajem prošle godine, postojao je utisak da će sve doći na svoje mesto. Kao što i jeste.

Ne samo da su crno-beli doneli plasman u Top 8, već sa Željkom na čelu i te kako mogu da budu konkurentni u narednoj fazi, jer imaju debelo pokriće za tako nešto. Naime, statističar Janis Psarakis izvukao je zanimljiv podatak u danima kada je Partizanov prolaz među osam zagarantovan, koji će definitivno staviti u stanje maksimalnog opreza svakog protivnika. Legendarni Žoc je tokom dosadašnje trenereske karijere odigrao čak 21 plej-of seriju u Evroligi od 1992. godine do danas i samo jednom ispao!

Bilo je to u sezoni 2005/06, kada su Zeleni dres nosile zvezde poput Vasilisa Spanulisa, Jake Lakoviča, Majka Batisa, Dimitrisa Dijamantidisa, Dejana Tomaševića, Vlada Šćepanovića... I pored toga što je PAO imao prednost domaćeg terena, Tau Keramika, današnja Baskonija predvođena Luisom Skolom, Tijagom Spliterom, Pablom Priđonijem i drugim asovima odnela je pobedu u majstorici. Četvrtfinale se tada igralo na maksimalno tri utakmice.

Podsetimo, Željko Obradović je u debitantskoj sezoni na klupi crno-belih doneo i najveći klupski uspeh – titulu evropskog šampiona u Istanbulu 1992. godine. Šampion Evrope bio je i sa Huventudom 1994, Real Madridom 1995, te Panatinaikosom pet puta (2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. godine), te Fenerbahčeom 2017. Dakle od 21 serije slavio je čak 20 puta!

Partizan Mozzart Bet je sada u igri za peto mesto, poslednji meč ligaškog dela igra u petak baš sa Panatinaikosom (TV Sportklub, 20.30). Algoritam kaže da će crno-beli verovatno plej-of dočekati sa šeste pozicije, za šta se daje 65 odsto šansi, što znači da će rival biti Real Madrid ili Barselona.

Mada, navijači se i dalje nadaju da bi to mogao da bude Monako, ili pak Olimpijakos...

EVROLIGA - 34. kolo

Četvrtak:

19.00: Crvena zvezda – Fenerbahče

20.00: Olimpijakos – Baskonija

20.05: Makabi Tel Aviv – Real Madrid

20.45: Virtus Bolonja – Olimpija Milano


Petak:

19.30: Anadolu Efes – Monako

20.30: Bajern Minhen – Žalgiris

20.30: Partizan Mozzart Bet – Panatinaikos

20.30: Barselona - Valensija



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara