Eli Okobo (©AFP)
Eli Okobo (©AFP)

Okobo odgovorio na kritike, Monako takođe: Protiv Olimpijakosa nam trebala samo jedna lopta, zar ne?

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 15:47

Vreme pokazuje da su srpski stručnjak i njegovi saradnici bili u pravu, Kneževi deluju kao homogena ekipa u kojoj se zna red

Prošlog proleća je Eli Okobo, kao član Asvela, u "foto finišu", posle produžetka majstorice finala ostavio Monako bez titule šampiona Francuske. A onda se preselio u Kneževinu. Taj potez je mnoge iznenadilo ne samo zato što su dva tima veliki rivali poslednjih godina, nego i zbog toga što je Monako bio, nekima se činilo, prepunjen rasnim strelcima na spoljnim pozicijama, pošto je najavljeno da će uz "starosedeoca" Majka Džejmsa, u timu biti i njegov sunarodnik Džordan Lojd.

Izabrane vesti

"Da, veliki je tim, ali ima samo jednu loptu. Koliko im lopti treba na terenu? Traže od Evrolige da promeni pravila i da se igra sa tri lopte. Monako je navodno potpisao još sedam lopti", samo su neki od zluradih komentara koji su se pojavili letos na društvenim mrežama kada je oformljen, ni malo jeftin tim Saše Obradovića.

Ipak, vreme pokazuje da su srpski stručnjak i njegovi saradnici bili u pravu, a nova potvrda je stigla u četvrtak uveče kada je Monako naneo Olimpijakosu prvi ovosezonski poraz u Evroligi.

"Protiv Olimpijakosa nam je trebala samo jedna lopta, zar ne?", našalio se posle meča Okobo u razgovoru za Eurohoops, "Sada i u prethodnim utakmicama smo pokazali da nam je dovoljna samo jedna lopta".

Na tu opasku nadovezao se njegov saigrač Alfa Dialo:

"Treba nam još pet igrača."

I zaista, kada se pogledaju rezultati i igra, Kneževi deluju kao homogena ekipa u kojoj se zna red.

"Imamo pametne momke koji mogu da asisitiraju i kreiraju. I mi pronalazimo ritam korak po korak", dodao je Okobo čiji tim ima skor 4-1 u Evroligi i na besprekornih 6-0 je u francuskom šampionatu.

Zapravo, Monako je prvi evroligaš koji je, računajući i domaće prvenstvo, stigao do deset trijumfa u sezoni. I to uz tek jedan poraz, koji imaju samo još njegova poslednja žrtva Olimpijakos (4-1 u Evoligi, 3-0 u Grčkoj) i Makabi (4-1 u evroligi, 2-0 u Izraelu), dok je jedino Fenerbahče perfekatn (po 4-0 uba takmičenja).

Nema sumnje veliki prolazni rezultat za Monako koji je do pre neku godinu bio poznat kao fudbalski grad-država.

A malo je nedostajalo da se ta slika još više izmeni prošlog aprila. Imao je tim dve meč lopte za Fajnal for Evrolige, posle 2-1 u seriji upravo sa Olimpijakosom, ali veliki uspeh ostvaren plasmanom u plej-of nije uveličao senzacionalnim odlaskom na završnicu elitnog takmičenja u Beogradu. Crveno-beli su u majstorici izborili prolaz. Okobo nije bio deo tog tima, ali je sinoć protiv tima iz Pireja osetio kod saigrača želju za osvetom.

"Jasno je da niko ne voli da gubi. Pogotovu kada imate šansu za plasman na Fajnal for, a nisu je iskoristili prošle godine. Idemo dalje. Uživaćemo u ovoj pobedi malo, ali moramo da nastavimo dalje jer nas čekaju brojne utakmice".

Svestan je mladi Francuz šta se od njega očekuje i čvrsto veruje da sa Kneževima može da dodirne zvezde.

"Nebo je granica. Moramo da ostanemo fokusirani, nastavimo da napredujemo. Shvatimo i uradimo sve što je potrebno kako bi se razvijali. Najbitnije mi je da budem svoj, agresivan i da stvaram za saigrače. Da rastem iz meča u meč i igram sa velikom energijom. Imamo visoke ciljeve i hoćemo da osvajamo titule. Ali pred nama je još veliki broj utakmica, daleko je plej-of", zaključio je Okobo.


tagovi

Eli OkoboKK MonakoSaša ObradovićAlfa Dijalo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara