Džejlen Branson, Tajris Maksi, Paolo Bankero (Foto: AFP)
Džejlen Branson, Tajris Maksi, Paolo Bankero (Foto: AFP)

Ol star – rezerve: Trojica debitanata na Istoku, izvisili Foks i Jang

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 04:02

Ali i saigrač Nikole Jokića Džamal Mari

Nedelju dana posle startnih petorki, NBA liga objavila je i imena rezervnih igrača koji će 18. februara nastupati u Indijanapolisu na Ol star utakmici.

Među 14 imena našla su se i trojica debitanata – Džejlen Branson iz Niksa, Filadelfijin Tajris Maksi i Paolo Bankero iz Orlanda. Uz trojicu pomenutih, kojima će pojavljivanje na 73. NBA Ol star utakmici biti prvo u karijeri, boje Istoka braniće Džejlen Braun (Boston), Donovan Mičel (Klivlend), Bem Adebajo (Majami) i Džulijus Rendl (Niks). Na klupi Zapada naći će se Devin Buker (Finiks), Entoni Edvards (Minesota), Kavaj Lenard (Klipers), Pol Džordž (Klipers), Entoni Dejvis (Lejkers), Stef Kari (Golden Stejt) i Karl Entoni Tauns (Minesota).

Izabrane vesti

Na iznenađenje mnogih mesta na spisku nije bilo za Trea Janga, Dearona Foksa pa i Domantasa Sabonisa. Jang, koji je dva puta već bio deo Ol star utakmice u karijeri, deseti je po broju ubačenih poena u proseku po utakmici (27) i drugi po broju asistencija na meču (10,9), odmah iza Tajrisa Halibartona. Međutim, Atlanta ne blista ove sezone, 10. je na Istoku, te je moguće da su treneri pri odabiru rezervi kao protivargument uzeli upravo slabu poziciju Hoksa.

Foksov Sakramento pak nije. Kingsi su peti na Zapadu, a Dearon je deveti najefikasniji košarkaš lige (27,2 u proseku), dok je nejgov saigrač Sabonis lider po broju uhvaćenih lopti na utakmici (13). Među ozbiljnijim kandidatima uoči proglašenja bio je i Džamal Mari, ali je i ove godine 'izvisio', pa će čast branioca titule braniti jedino Nikola Jokić. I mada zvuči neverovatno, srpski centar od dolaska u Denver u ekipi nije imao Ol Star igrača.

Podsetimo, od prethodne nedelje poznate su i startne petorke Zapadne i Istočne konferencije. U petorci Zapada nalaze se Nikola Jokić, Luka Dončić, Kevin Durant, Šej Gildžes Aleksander i njen kapiten Lebron Džejms, dok Istok čine Džejson Tejtum, Džoel Embid, Tajris Halibarton, Demijen Lilard i kapiten Janis Adetokunbo.

Doduše, komesar NBA lige Adam Silver verovatno će izvršiti određene promene u timu Istoka usled povreda. Rendl je povredio rame, a Embid koleno. Što se trenera tiče, još je nejasno ko će predvoditi obe konferencije.



tagovi

NBA Ol star vikendNBA Ol star utakmicaOl starOl star utakmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara