Bon do trofeja uz dozu lukavstva (©FIBA Champions League)
Bon do trofeja uz dozu lukavstva (©FIBA Champions League)

Optužbe za špijunažu na Fajnal foru: Prljavi trikovi kao početak debate o emitovanju tajm-auta na televiziji

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 11:59

Španci besni, Nemci mirni…

Bon je u novi prvak Fibine Lige šampiona, ali Bon je i klub koji je na Fajnal foru prekršio sve pravila fer-pjeja, tvrde besni Španci. Naime, Hesus Vidoreta trener Tenerifa, koji je u polufinalu ispao od Apoela iz Jerusalima, otvoreno je raspalio po Nemcima zbog toga što su u polifinalu turnira špijunirali stručni štab zemljaka mu iz Unikahe.

Podsetimo, Bon je u finalu savladao Apoel Jerusalim Aleksandra Džikića (77:70), ali tek nakon što je prethodno u čak i neizvesnijem meču eliminisao Unikahu (69:67).

Izabrane vesti

Da bi to učinio, tvrde Španci, poslužio se i lukavstvom koje izlazi iz okvira moralnog. Naime, jedan od pomoćnih trenera Bona je preko laptopa gledao i slušao šta je šef stručnog štaba Unikahe, Ibon Navaro, govorio svojim igračima tokom tajm-auta.

Vidoreta je kao posmatrač pobesneo.

Ono što su učinili je za žalbu. Dugo sam već ovde, ali prošlog petka je pređena granica. Bila je to jeziva slika”, izjavio je Vidoreta za Gigantes, posle utakmice za treće mesto u kojoj je njegova ekipa slavila protiv zemljaka, Unikahe.

Veoma sam razočaran kao trener koji je vodio preko 100 utakmica i učestvovao u četiri Fajnal fora u FIBA Ligi šampiona. Moramo da otvorimo debatu o tajm-autima i televiziji. Moramo da izbegnemo emitovanje tajm-auta jer je primetna šteta za one klubove koji se pridržavaju pravila”.

I bek Unikahe Kendrik Peri okarakterisao je ovakav potez Bonove struke kao “prljavi trik”.

Trener Bona Tuomas Isalo nije se previše zabrinuo. Još pred finale FIBA Lige Šampiona rekao je da je to uobičajena praksa NBA ligi., Iako je priznao da je sada možda “dobar trenutak da se započne rasprava o tome da li treba da se promeni redovna procedura prikazivanja punih tajm-auta”.

Pored toga što je Bon postao četvrti nemački tim koji je osvojio evropski trofej, ova ekipa je završila regularni deo nemačkog prvenstva kao prva, ispred Evroligaša Albe i Bajerna, tako da je ovo najuspešnija sezona u istoriji kluba. 


tagovi

FIBA Liga šampionaKK BonUnikahaKK Tenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara