Riki Rubio i Rudi Fernandes (©Reuters)
Riki Rubio i Rudi Fernandes (©Reuters)

Osmesi na treningu Španije: Vratio se Riki Rubio

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 21:42

Ponovo bi mogao da zaigra protiv Letonije ili Belgije

Letos je Riki Rubio prekinuo karijeru zbog mentalnog zdravlja, sredio je glavu u međuvremenu, počeo da trenira sa Barselonom, a katalonski klub ga je registrovao za Evroligu. Još nije debitovao, ali bi ove sedmice u zvaničnom meču mogao da se pojavi. I to u dresu reprezentacije.

Riki Rubio se ponovo smeje, ponovo uživa u onome što je tako dobro radio sve ove godine. A, nasmejani su i ostali španski reprezentativci i selektor Serđo Skariolo. Privilegija je imati ga. Ako sve bude u redu, španski plejmejker će zaigrati protiv Letonije u četvrtak ili Belgije u Šarlroi tri dana kasnije.

Izabrane vesti

Pojavio se organizator igre na treninzima državnog tima u Saragosi, košarkaška porodica dočekala ga je raširenih ruku. Prihvatio je poziv Serđa Skariola, što je pozitivan signal i za Barselonu. Uskoro bi mogao i na klupskom planu da se nađe na terenu.

Pored Rikija Rubija odazvali su se: Dario Brizuela, Đoel Para, Alberto Abalde, Karlos Alosen, Rudi Fernandes, Huanćo Ernangomes, Viktor Klaver, Lopes Arostegi, Haime Pradilja, Haime Fernandes, Alberto Dijas, Jankuba Sima i Sebas Sais.

Na okupljanju je trebalo da se nađu i Vili Ernangomes, Aleks Abrines, Serhio Ljulj, Huan Nunjes i Lorenzo Braun, međutim, nema iz zbog problema sa povredama Zato su naknadno priključeni mladići Serhio de Larea, Ugo Gonsales, Đordi Rodriges, Lukas Langarita, Mario Sent Superi i Eli Džon Endijaje.

Španija je u kvalifikacionoj grupi za Evrobasket sa Slovačkom, Belgijom i Letonijom, jednim od organizatora turnira.



tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeRiki RubioKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara