Ostoja Mijailović: Pokušaće da nas uruše! Hoćemo u evropsku porodicu, a ne da plaćamo 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 15:37

“Još 2017. je trebalo da se ugasimo, jer smo unapred trošili budžete”, kaže predsednik Partizana

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Bolonje)

Prvi napad je odbijen. Biće ih još. Bar tako uverava Ostoja Mijailović, prema čijim rečima su spremni pokušaji destabilizacije Partizan Mozzart Beta.

Izabrane vesti

Povod je, ispostavilo se, netačna vest kako su crno-beli zvali Džanana Musu da igra za njih naredne sezone, samo da bi se kasnije ispostavilo kako reprezentativac Bosne i Hercegovine ostaje u Realu do juna 2025. Predsednik Parnog valjka napominje da su glasine namerno plasirane ne bi li se ekipa trenera Željka Obradovića izbacila iz ritma pred gostovanje Virtusu.

“Natpisi su potureni kad igramo jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Poturaju se neistine, jer niko iz kuba nije bio u komunikaciji ni sa igračem, ni sa njegovim menadžerom. Musa je pod ugovorom, nama je Real prijateljski klub i ne radimo posao na taj način. Moramo da budemo jedinstveni pred ono što će se dešavati narednih dana. Pokušavaće spolja da nas uruše poturenim izjavama raznih kanala, kako bi se napravila destibilzacija”, predočio je Mijailović sa jednog od trgova u Bolonji, gde se družio i sa Grobarima, nekoliko sati pred meč sa Virtusom.

Bila je to prilika da predsednik Partizana zapliva na talasu koji je ranije pokrenut rečima sportskog direktora Zorana Savića, a tiče se ideje da crno-beli dobiju A licencu Evrolige i tako budu stalni učesnici elitnog takmičenja.

Za nas je važno da damo sve od sebe kako bismo ušli u evropsku porodicu, da ne zavisimo od ABA lige ili vajld karte, koja košta 1.000.000 evra više ako ne osvojite regionalnu ligu”, dodao je Mijailović, u međuvremenu podsetivši koliko su se okolnosti promenile u odnosu na period kad je došao na funkciju. “Još 2017. je trebalo da se ugasimo, jer smo unapred trošili budžete i dugovali šest godišnjih budžeta. Isplivali smo, došli u situaciju da se pitamo za naš klub. Dosta smo uložili ove sezone, očekujemo bolje rezultate nego što su bili u minulom periodu, ali sport je takav da ne možete da utičete na krajnji rezultat”.

I još koja o poslovanju i ambijentu o kome se priča, a tiče se bliskosti Partizanove publike i igrača.

“Najvažnija stvar u strukturi kluba su finansije, odatle sve kreće. Druga najbitnija stvar su navijači. Veličina kluba zavisi od broja pristalica. Zato većinu budžeta punimo prodajom ulaznica, čime se opet vraćamo na navijače. Koliku ljubav ovi ljudi gaje prema Partizanu… Može Partizan bez bilo koga od nas iz uprave, a ali bez navijača – ne može”, istakao je Ostoja Mijailović pre nego što je nastavio druženje sa Grobarima u Bolonji.




 


tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanOstoja MijailovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara