Džejms Naneli i Kevin Panter (© Star sport)
Džejms Naneli i Kevin Panter (© Star sport)

Ovaj Partizan ima mu*a

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.01.24. | 09:38

Kevin Panter i Džejms Naneli istakli ratnički duh ekipe Partizan Mozzart Beta posle istorijskog preokreta protiv Makabija koji je u prvom poluvremenu vodio 24 poena

Kada ekipa otvori utakmicu katastrofalno, kada na semaforu stoji 15:39, onda malo ko u dvorani može da veruje u preokret. Međutim Partizan Mozzart Bet je u petak uveče pokazao da su čuda moguća, da ovaj tim crno-belih ima ono nešto... Pa, najbolje da pustimo kapitena Kevina Pantera da kaže šta je to nešto što ovaj tim kluba iz Humske ima posle pobede nad Makabije u 21. kolu Evrolige.

Izabrane vesti

"Imamo m..a, definitivno imamo m..a", počinje Kevin Panter razgovor za Mozzart Sport posle nestvarnog preokreta protiv ponosa Izraela.

"Ludo je bilo na parketu... ne znam šta da kažem... Čoveče, ovo je nešto najuđe što sam doživeo. Nikada nisam bio deo ovakvog preokreta. Istorijska utakmica".

Logično je bilo da pitamo kako je ekipa uspela da smogne mentalne snage da ustane iz nokdauna u kom je bila u prvom poluvremenu, posebno u momentu kada je i sam Panter bio potpuno van ritma, a potom i na klupi veći deo utakmice zbog problema sa faulovima.

"Samo smo govorili jedni drugima da nastavimo da se borimo...Bože, kako to zvuči kliše, ali... Jednostavno je tako. Nemam drugačiji odgovor od toga. Jedna od onih utakmica gde ideš iz poseda u posed, ne predaješ se i na kraju je stigla velika nagrada u vidu pobede. Zaslužili smo je".

Pobeda protiv Makabija je stigla u ključnom trenutku posebno posle dve vrlo loše utakmice protiv Crvene zvezde i Fenerbahčea u Istanbulu.

"Nismo ličini na sebe na nekim prethodnim utakmicama, na početku ove takođe... Da gubimo 16:0. To stvarno nema smisla, ali eto... Uspeli smo da preokrenemo. Karakter. Imamo karakter. Sada moramo da nastavimo dalje i to je to. Nema neke velike filozofije".

Na kraju će se najviše pamtiti izdanje Džejmsa Nanelija koji je po ko zna koji put za ove dve sezone vraćao Partizan iz mrtvih. Još uvek se prepričavaju njegove trojke protiv Efesa i Splita iz prošle sezone, a sada će u anale ući njegova treća četvrtina protiv Makabija. Osetio je momak rođen u Kaliforniji da je sve na njemu u momentu kada nije bilo Kevina Pantera na parketu, pokazao je ono što je kapiten na startu teksta istakao i raspalio vartu u saigračima koji su do kraja odradili veliki posao.

"Džejms igra fantastično čitave sezone, zaista odlično. Moram da pomenem i Pi Džeja, rekao sam mu na poluvremenu da skidam kapu kako je igrao. Onda je Džejms uradio ono što je uradio, bilo je prelepo za gledati. Takođe odbrana Trifunovića i Jaramaza, čitav tim je pokazao da se nikada ne predaje. Kada sam ja ušao u četvrtoj četvrtini samo sam gledao kako da privedemo meč kraju mirno, da izvučem neki faul, pronađem saigrača i Bogu hvala uspeli smo", završava Panter.

Zaista ne bi bilo fer, a da ne pomenemo Pi Džeja Doužera koji je statistički bio najbolji igrač utakmice. Za 22 minuta na parketu imao je 23 poena, sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks 26. Ipak titula meč vinera mora da ide u ruke Naneliju koji je imao 20 poena, a 10 je ubacio samo u trećoj deonici.

"Čoveče, imamo karaktera, imamo borbeni duh. Gubili smo, ali nismo se predali. Makabi je igrao fantastično i na tome moram da im čestitam, ali ovo je borba, nismo prestajali da se borimo. Moji saigrači su pokazali veliki karakter, treneri takođe. Svi smo se skupili i na kraju smo uradili nešto prelepo", rekao je Naneli za TV Partizan.

Njegovu partiju su donekle umrljale sudije odlukom da ga isključe sa utakmice posle druge nesportske lične greške i to u momentu kada je klub iz Humske bio nadomak preokreta u finišu treće deonice.

"Izašao sam sam zbog dve užasne odluke sudije... Hajde, prva je bila... Šta god... onako, ali druga. Užasna odluka sudije. Želim samo da znam da li igrači mogu da prijave sudije, kao što sudije mogu da prijave igrače. Ne želim da kažem ništa loše o sudijama, svako može da ima loše veče, ali ne mogu da se složim sa onom odlukom. Nisam ga udario, naročito ne laktom. Bio je flop. Želim da pričam sa nekime iz Evrolige o ovome, jer zaista postoje sudije sa kojima je teško komunicirati", dodao je Amerikanac.

I bez njega Nanelija u četvrtom kvartalu, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Zek Ledej i Bruno Kaboklo su dali sve od sebe da odbranom slome otpor Makabija i to su na kraju uspeli za najveći preokret u istoriji Partizana kada su u pitanju mečevi Evrolige.

Ipak, vremena za slavlje nema. Partizan i dalje juri znatno višu poziciju od trenute. Tabela kaže da je klub iz Humske posle 21 kola na devetom mestu sa 11 pobeda i 10 poraza. Isti učinak imaju još Olimpijakos, Monako i Baskonija. Ukoliko crno-beli budu pokazali ovakav nivo borbe i naredne nedelje u Atini, ne bi bilo čudo da padne sve bolji Panatinaikos.

Čeka nas spektakularan finiš ligaškog dela elitnog takmičenja.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 81:81, posle produžetka 98:91

/Vilbekin 30 - Fransisko 21/

Panatinaikos - Monako 88:63

/Lesor 23 - Motiejunas 13/

Milano - Crvena zvezda 62:76

/Bortolani 14 - Giedraitis 22/

Real Madrid - Valensija 96:86

/Kampaco 19 - Dejvis 18/

Petak

Anadolu Efes - Virtus Bolonja 99:75

/Tompson 26 - Lundberg 14/

Baskonija - Olimpijakos 80:69

/Hauard 21 - Kenan 19/

Barselona - Žalgiris 91:73

/Brizuela 24 - Samner 15/

Partizan Mozzart Bet - Makabi 88:79

/Doužer 23 - Boldvin 19/

Asvel - Alba 63:88

/Li, Kaudi 12 - Braun, Vecel 13/



tagovi

KK PartizanEvroligaKevin PanterDžejms Naneli

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara