Dante Egzum i Kori Higins (©Starsport)
Dante Egzum i Kori Higins (©Starsport)

Ozbiljan udarac za Barselonu pred polufinale sa Partizanom ili Realom – Higins završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 17:29

Amerikanac danas operisan

Barselona se prva i, za sada, jedina plasirala na Fajnal for Evrolige. Počistila je Žalgiris u četvrtfinalnoj seriji, dobila nešto više vremena i prostora za odmor u odnosu na konkurenciju, ali i pretrpela ozbiljan udarac.

Za završnicu sezone ostala je bez jednog od najboljih igrača – Korija Higinsa! Neće katalonski klub moći da se osloni na američkog beka u polufinalu protiv Partizan Mozzart Beta ili Real Madrida, niti u eventualnom finalu, kao ni ACB ligi. Operisan je danas dvostruki osvajač Evrolige i Španci su obelodanili da je za njega sezona gotova.

Izabrane vesti

Korija Higinsa su od sredine aprila i duela sa Real Madridom mučila leđa. Manje intervencije nisu dale rezultata, osećao je konstantan bol u lumbalnom delu kičme. Nadali su se u Barseloni da će se oporaviti, ali kako boljitka nije bilo odlučili su da je operacija najbolje rešenje.

Propustio je vrsni američki strelac, kome nije strano da pokrije sve pozicije u spoljnoj liniji, kompletnu seriju sa Žalgirisom. Uspeo je Šarunas Jasikevičijus da zamaskira njegov izostanak, najveći deo tereta iz bekovske postave izneli su Tomaš Satoranski, Nikolas Laprovitola i Rokas Jokubaitis. Ali, prisustvo Korija Higinsa na Fajnal foru u Kaunasu bilo bi za katalonski tim od nemerljivog značaja.

Jer, i te kako je umeo Amerikanac da blesne kada dođe period godine u kome se odlučuje o trofejima. Osvajao je Evroligu dva puta sa moskovskim CSKA, sa kojim je u četiri navrata bio i šampion VTB lige. I neretko je bio sigurna opcija u napadu kada su se utakmice lomile. Sada litvanski strateg neće moći da se osloni na Korija Higinsa i nacrta akciju za njega.

Kuburio je sa sitnijim povredama tokom sezone, preskakao utakmice kako bi bio spreman za Evroligu, međutim, nije od njih nije bila ozbiljnija. Do prvenstvene protiv Real Madrida u Palau Blaugrani. Barselona je odbranila domaći teren, blago odmakla Kraljevskom klubu – kaska jednu pobedu – ali i ostala bez Korija Higinsa. Nepunih mesec dana kasnije, Amerikanac je podvrgnut hirurškom zahvatu u sedištu pokrajine Katalonije, a intervenciju su sprovele doktorke Maite Ubijerna i Ana Garsija de Frutos.

Imaće Partizan Mozzart Bet ili Real Madrid – u zavisnosti ko dobije sutrašnju majstoricu – nešto lakši zadatak u polufinalu, ali i bez Korija Higinsa pokazala je Barselona da kvalitetnih napadača ima na pretek…



tagovi

EvroligaKK BarselonaKori Higins

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara