Kevin Panter (©Star Sport)
Kevin Panter (©Star Sport)

Panter: Moramo situaciju da shvatimo najozbiljnije i zaigramo kako umemo

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 14:02

“Momci su izašli na parket i dali sve za svoju ekipu, mi nismo i to je rezultiralo sa još dva poraza. Motivisani smo jako, jer želimo da napravimo uspeh i svi znamo koliko nam je važna svaka sledeća utakmica, počev od Bajerna“, dodao je Aleksa Avramović

Partizan Mozzart Betu su se u razmaku od tri dana desila dva bolna poraza, koja su dovela ekipu van Top 10, te da se u pitanje dovede i drugo mesto u Jadranskoj ligi.

Željko Obradović je u najavi susreta sa Bajernom (četvrtak, 20.30) rekao da je dovoljno da vidi nivo zalaganja, energiju i koncentraciju iz većeg dela susreta u Bolonji, dok je Aleksa Avramović poručio da posle svega neće nedostajati motivacije.

Izabrane vesti

“Verujem da ćemo izaći maksimalno motivisani na utakmicu sa Bajernom. Imamo četiri vezana poraza, pogotovo su nas poremetili onaj od Virtusa, gde smo imali sve u svojim rukama, kao i ovaj sa Splitom. Momci su izašli na parket i dali sve za svoju ekipu, mi nismo i to je rezultiralo sa još dva poraza. Motivisani smo jako, jer želimo da napravimo uspeh i svi znamo koliko nam je važna svaka sledeća utakmica, počev od Bajerna“, rekao je Avramović.

Partizan Mozzart Bet naročito protiv Splita nije ličio na sebe i odigrao je verovatno najlošiju utakmicu otkako se Željko Obradović vratio...

“Definitivno nam treba agresivnost u oba smera, kao i vera. Vera u tim, samopouzdanje u šuteve, u saigrače i mi svi verujemo jedni u druge. Potrudićemo se da se dignemo na viši nivo, da bismo se vratili“, kaže srpski reprezentativac i dodaje:

“Sve one utakmice od prošle sezone koje smo dobijali na klackalici, sada nam izmaknu iz ruke. Mega, Igokea, Zvezdu smo stigli i imali šut za pobedu... I oni su nam izmakli posle lošeg, katastrofalnog starta. Samo tu žicu da nađemo. To je do karaktera ekipe i tu će biti prevaga sa kojom sve ide nabolje“.

Novinare je zanimalo, da li postoji objašnjenje za ovakav pad forme i loša izdanja?

“Nemam objašnjenje, nije lako reći... Mnogo puta smo loše ulazili u utakmicu, kasnije se budili i onda smo morali da jurimo protivnikovu prednost. Vratimo se i budemo u egalu, a da bi se došlo do tog egala iscrpimo se fizički i psihički. Onda nam treba stabilnost koju imamo od momenta kada jurimo rezultat, do momenta kada uđemo u egal. To treba da radimo od samog starta“.

Kapiten Kevin Panter smatra da samo jedna pobeda može da okrene stvari nabolje.

“Moramo da počnemo da pobeđujemo“, rekao je iskusni strelac i dodao:

“Bukvalno to, da pobeđujemo. Tako ja to vidim“.

Pošto je utakmicu sa Splitom posmatrao sa strane jer je bio na poštedi, nije dao svoje viđenje onoga što se desilo, već je jasno poručio:

“Iskreno, iz mog ugla, možemo da kažemo mnogo toga. Znam samo da možemo da se 'zategnemo' i vratimo tamo gde treba da budemo“.

Porazom od Virtusa Partizan Mozzart Bet je trenutno ispao iz grupe deset najbolje plasiranih timova Evrolige, posle Splita u pitanje je dovedeno i drugo mesto u ABA ligi...

“Moramo da budemo na našem nivou, ma koja utakmica da je u pitanju. Od ovog trenutka, do kraja sezone smo u poziciji da moramo da dobijemo svaku utakmicu u Evroligi i ABA ligi. To je pristup koji moramo da imamo svaki dan, da shvatimo situaciju najozbiljnije, bez obzira koje je takmičenje u pitanju. Sada je trenutak da shvatimo koliko je situacija ozbiljna, ako želimo da budemo u plej-ofu Evrolige i da dođemo do drugog mesta u ABA ligi. Shvatamo da nam je prva pozicija sve dalje, svakako idemo na pobedu u svakom narednom meču“.

Trener Obradović je za Bajern rekao da je među najboljim skakačkim ekipama u Evroligi na oba kraja parketa, kao i da u poslednje vreme odlično šutira trojke...

“U ovom trenutku, ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o nama. Bajern je Bajern i to je u redu, ali treba nam da se vratimo i igramo kako znamo kada dođu ovakvi momenti. Znamo šta treba da radimo i to je to“.



tagovi

Kevin PanterAleksa AvramovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara