Mateuš Ponitka (©Star Sport)
Mateuš Ponitka (©Star Sport)

PAO bez Lija i Tomasa na Partizan: Dolazimo da se borimo i iznenadimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 17:43

“Tužni smo zbog ove sezone, hajde da u plej-ofu prvenstva uradimo više“, kaže Ponitka

Panatinaikos je još jednu sezonu u Evroligi bacio niz vodu – niti je bio konkurentan za četvrtfinale, niti je napravio pomak ka približavanju društvu osam najboljih.

Posle mnogo turbulencija, PAO završava prvu fazu elitnog takmičenja gostovanje Partizan Mozzart Betu u petak od 20.30, a kako je posrnuli grčki velikan objavio u sastavu sigurno neće biti Parisa Lija i Meta Tomasa. Obojica su prijavili probleme sa levim kolenom, Li je dobio udarac na poslednjem treningu pred put za Beograd, dok je Tomas praktično završio svoje u zelenom dresu pošto se ne takmiči u grčkom prvenstvu. Šansu će dobiti Lefteris Mancukas koji je uspeo da se oporavi od povrede i vrati treninzima.

Izabrane vesti

“Jako loša sezona za Panatinaikos. Ni pod kojim uslovima ne smemo da ostanemo ravnodušni ni u poslednjoj utakmici, moramo da pokažemo takmičarski duh. Moramo da odigramo čvrstu utakmicu. Pogotovo u Beogradu, gde je Partizanu potreban trijumf. Ova utakmica mogla bi dosta da nam pomogne u domaćem prvenstvu, poslednja tri dana smo radili dobro na određenim stvarima koje bi trebalo da se pokažu u budućnosti“, rekao je trener Hristos Serelis pre puta.

Panatinaikos u doigravanju domaćeg prvenstva ima najozbiljnije namere, da osvoji titulu iako je Olimpijakos prvi favorit.

“U poslednjih 40 dana odigrali smo 15 utakmica i nismo mogli da treniramo normalno. Jasno je da smo imali uspone i padove, dobre i loše utakmice u oba polja. Ipak, želimo protiv Partizana da pokažemo da smo spremni za plej-of“.

Mateuš Ponitka se nedavno vratio i želi da ponese svoj deo tereta protiv crno-belih...

“Tužni smo, jer nismo očekivali ovakvu sezonu. Imamo još jednu utakmicu i nadam se da ćemo da pokažemo da smo zaslužili viđše. Borićemo se i nadam se iznenađenju“, kaže Poljak i dodaje:

“Nije teško naći motivaciju. Idemo na jedan od najvrelijih terena u Evroligi, pred 20.000 navijača, da se borimo protiv dobrog tima. Ne znam šta više treba od motivacije. U takvom okruženju, treba da bude normalno da budeš motivisan da se boriš protiv ekipe kakva je Partizan. Posle toga nas čeka domaće prvenstvo i želimo da uđemo ozbiljni u takmičenje. Pokazali smo da se nismo uspavali, da smo sve bolji. Neće biti lako, ali moramo da pobeđujemo i borimo se za titulu“.

Panatinaikos posle 33 kola ima samo 11 pobeda, Partizan Mozzart Bet mogao bi u petak uveče da upiše i 20. trijumf.



tagovi

KK PanatinaikosMateuš PonitkaHristos SerelisKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara