Jan Veseli (©MN Press)
Jan Veseli (©MN Press)

PAO spemio paket od 5.000.000 za Veselog, Barselona odbila da ga pusti! Grci se okrenuli Šengeliji

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 08:59

Atinski Zeleni nudili katalonskom klubu 1.000.000 evra za otkup igrača i Čehu 4.000.000 za dvogodišnji ugovor

Temperature u Evropi i košarkaško tržište dostigli su takčku ključanja. Reljef se menja, Panatinaikos ne žali novac za pojačanja. Žari i pali, a nova bomba trebalo je da bude - Jan Veseli

Dimitris Janakopulos odlučio je da poveća ulaganja kako bi klub vratio u evropski vrh, angažovao je Ergina Atamana i dao mu odrešene ruke. Pojačanja se nižu jedno za drugim, a atinski Zeleni su pripremili megapaket od 5.000.000 evra za potpis Jana Veselog i udarili u zid. Barselona je odbila da pusti češkog centra. 

Izabrane vesti

Situacija u katalonskom klubu, navodno, nije sjajna. Đoan Laporta je najavio da će Blaugrana morati da smanji budžet, zbog toga je odlučeno da pre isteka saradnje dođe do razlaza sa Nikolom Mirotićem i traži se model za prekid saradnje koji će zadovoljiti sve strane. Ali, dešavaju se i stvari koje su u suprotnosti sa najavama. 

Barselona je, prema rečima prvog čoveka kluba, primorana da skreše troškove, a nakon toga potpisala je kapitalca u vidu Vilija Ernandomesa, krenula i po njegovog brata Huanča, pravi se izuzetno jak domaći sastav i na sve to odgovorni u Palau Blaugrani su stopirali odlazak Jana Veselog. U situaciji kada sredstava manjka odbio je katalonsk klub 1.000.000 evra od Panatinaikosa, javlja SDNA

Toliko bi pripalo Barseloni da se odrekne usluga igrača, a češki centar dobio bi 4.000.000 za dve godine u Atini. Ipak, od toga neće biti ništa. Đoan Laporta ne popušta, on i sportski sektor nisu spremni da se odreknu usluga Jana Veselog, pa će atinski Zeleni morati da potraže drugu soluciju za reket. 

Da od ovog posla neće biti ništa, potvrdio je i agent Miško Ražnatović rečima da će "Veseli igrati u Barseloni sledeće sezone, po ugovoru koji je potpisan prošle godine", čime je stavio tačku na spekulacije.

Nedostaje mesa Panatinaikosu u reketu, fali mu bar jedan visoki igrač posle odlaska Jorgosa Papajanisa u Fenerbahče. I u narednim sedmicama je za očekivati da će angažovati pojačanje. Kako je propala prva opcija u vidu Jana Veselog, grčki velikan se okrenuo “staroj” želji - krenuće po Tornikea Šengeliju

Gruzin izvesno neće ostati u Virtusu iz Bolonje, pošto ugovor Toka opterećuje italijanski klub. Potražiće novu sredinu, a ona bi mogla da bude Atina i OAKA arena. Brojni timovi iz Evrolige su ovoga leta pokazali interesovanje za Šengeliju, ali kako se u celu priču uključio Panatinaikos, više nema sumnje ko je na pol poziciji za veterana, koji je u protekloj sezoni prosečno beležio 11,5 poena, 5,9 skokova i 3,1 asistenciju u Evroligi. 

Najaktivniji klub na letnjoj pijaci ne namerava da se zaustavi...


tagovi

Jan VeseliTornike ŠengelijaKK PanatinaikosKK BarselonaVirtus BolonjaKošarkaški transferiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara