(KK Partizan)
(KK Partizan)

Partizan angažovao američkog plejmejkera

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 09:35

Dalas Mur novi član Partizana

Dalas Mur (27, 185cm) peto je pojačanje Partizana! Američki plejmejker potpisao je ugovor sa crno-belima za koje će nastupati u predstojećoj sezoni. U prethodnoj takmičarskoj godini igrao je za kineski Gvangdžo, gde je u proseku beležio 26,3 poena uz 5,6 asistencija.

Mur, rodom sa Floride, diplomirao je na univerzitertu Severna Florida. Već na prvoj godini studija nametnuo se kao startni organizator igre tima iz Džeksonvila, a u drugoj ga je poveo do konferencijske titule i premijernog učešća na NCAA turniru.

Izabrane vesti

Kako se približavao diplomi, tako je podizao i statističke brojke, pa je na završnoj godini studija imao prosek od 23,9 poena, 3,97 asistencija, 3,15 skokova i 1,15 ukradenih lopti na 34 meča.

Pošto je završio studentski staž sa "bezbroj" rekorda fakulteta i Atlantik San konferencije, među kojima su oni da je najbolji strelac u istoriji Severne Floride (2.437 poena) i jedini istoriji konferencije sa najmanje 2.000 poena, 500 asistencija i 400 skokova, Mur koga krasi sjajan šut sa distance, zbog čega je na fakultetu dobio nadimak šuterska mašina, profesionalnu karijeru započeo je u Pezaru.

Promena kontinenta kao i navikavanje na evropski stil košarke nisu uticali na njegove brojke: 18,7 poena, 3,73 skoka, 2,18 asistencija, 1,27 ukradenih lopti.

U sličnom stilu je, posle kratkotrajne epizode u Hapoelu iz Tel Aviva, nastavio i naredne sezone, ali u dresu Torina (15,8 poena, 2,45 skokova, 2,9 asitencija) u koji je stigao na insistiranje legendarnog NBA i NCAA trenera Lerija Brauna.

Sezonu koju je prekinula pandemija odigrao je u Nanteru s prosekom od 14,6 poena, 2,04 skoka, 2,44 asistencije i 1 ukradene lopte u francuskoj Pro A ligi.

Prošle godine se Mur, kako je navedeno okušao u Kini, sa Gvangdžoom.

Kao nemali broj Amerikanaca, koji imaju želju da igrački što duže ostanu u Evropi, Mur je 2018. uzeo albanski pasoš i nešto više od mesec dana kasnije debitova za selekciju Albanije u pretkvalifikacijama za Evrobasket.

Prethodno u Humsku su posle povratka trenera Željka Obradovića došli Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović i Rodions Kuruks.


tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara