Trener Partizana Željko Obradović (ABA liga / Budućnost)
Trener Partizana Željko Obradović (ABA liga / Budućnost)

Partizan do kraja ABA lige juri sve pobede i navija za Budućnost protiv Zvezde

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 09:09

Ukoliko slave u svim duelima, crno-belima su za prvo mesto neophodna još dva poraza večitog rivala. U suprotnom, tim sa Malog Kalemegdana će sa pol pozicije u plej-of

Veliki posao odradio je sinoć Partizan u Podgorici na mestu gde je čekao pobedu još od 2014. godine. Osam godina je trajao post crno-belih, ali ekipa Željka Obradovića je odigrala najbolje u ključnim momentima i upisala je 18. pobedu u ABA ligi. Trenutno je to dovoljno za sam vrh, ali Crvena zvezda još nije odigrala meč 22. kola. Kako sada stvari stoje u finišu ligaškog dela regionalnog takmičenja bićemo svedoci trke večitih rivala.

Crveno-beli su zasad u nešto boljoj poziciji. Imaju pobedu manje od Partizana, ali zato i dve utakmice manje. Uz to imaju bolju koš razliku u međusobnim okršajima.

Izabrane vesti

Zvezda je u prvom derbiju ove sezone slavila sa 15 poena razlike, a Partizan se revanširao na krilima Alekse Avramovića sa 14 poena. Mogao je Partizan i do željenog suficita, ali poslednji napad Lesor nije završio košem.

Sada crno-beli moraju da pobede sve do kraja i da se nadaju kiksu večitog rivala koji se trenutno nalazi u fantastičnoj formi. Klub sa Malog Kalemegdana sada otvoreno napada u mesto u plej-ofu Evrolige posle dešavanja sa Rusijom i serije od četiri trijumfa, a u ABA ligi su ambicije uvek iste. Prvo mesto, a posle - titula.

Ipak, pakleno težak zadatak ih čeka. Uporedo Zvezda igra dva bitna takmičenja, a kada se pogleda raspored u regionalnom takmičenju, najteža utakmica je bez ikakve dileme ona u Podgorici.

Naime, još nije poznato tačno kada (sve odložene utakmice ABA lige igraće se posle 26. kola), ali Zvezda mora da ide na noge Budućnosti.

Zvezda na preostalih sedam mečeva igra četiri na svom terenu. Protiv Studentskog centra večeras, Krke, FMP-a i Igokee. Teško je da se crno-beli nadaju da će Zvezda na ovim mečevima kiksnuti.

Nešto veće šanse su na gostovanjima pošto Zvezda igra protiv Cibone u Zagrebu, Borca u Čačku i pomenute Budućnosti u Podgorici.

Partizan s druge strane mora da juri sve pobede do kraja ligaškog dela. Ima još pet mečeva do kraja, a uz to crno-beli imaju velike ambicije i u Evrokupu. Do kraja ABA lige na svom terenu igraju protiv Igokee, Mornara i Cibone.

Na strani će odmeriti snage sa Mega Mozzart i Cedevitom Olimpijom što će bez ikakve dileme biti najteži ispit za klub iz Humske. Ljubljančani su u ovom momentu u velikom naletu - 12 pobeda zaredom u svim takmičenjima.

Ukratko, ukoliko slave u svim duelima, crno-belima su za prvo mesto neophodna dva poraza večitog rivala. U suprotnom, ako Zvezda ostatak ligaškog dela završi besprekornim nizom, odnosno samo jednom izgubi, u plej-of će sa pol pozicije bez obzira na učinak Partizana.

PREOSTALI MEČEVI PARTIZANA U ABA LIGI

Partizan – Igokea 19. mart

Cedevita – Partizan 28. mart

Partizan – Mornar 4. April

Mega Mozzart – Partizan 11. april

Partizan – Cibona (nepoznat termin)

PREOSTALI MEČEVI CRVENE ZVEZDE U ABA LIGI

Crvena zvezda – Studentski centar 14. mart

Cibona – Crvena zvezda 21. mart

Crvena zvezda – Krka 28. mart

Borac Čačak – Crvena zvezda 4. april

Crvena zvezda – FMP 11. April

Crvena zvezda – Igokea (nepoznat termin)

Budućnost – Crvena zvezda (nepoznat termin)



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara