Štark arena pred utakmicu Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)
Štark arena pred utakmicu Partizan Mozzart Beta (©Star Sport)

Partizan Mozzart Bet gledaniji od pola NBA lige, očekivani prihod od ulaznica 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.04.23. | 17:39

Porast u prodaji sezonskih ulaznica veći za 120 odsto i kako je pametno iskorišćen slobodan prostor u Areni za Basket News priča direktor marketinga crno-belih

Standard koji je Partizan Mozzart Bet postavio po gledanosti malo koji klub u evropskoj košarci može da isprati. I zato o tome bruji cela Evropa!

Sa 11.187 gledalaca Parni valjak je stigao nadomak sume od 100.000 posetilaca u Jadranskoj ligi - precizno 98.130 - što je apsolutni rekord takmičenja u jednoj sezoni za bilo koji klub. Kako je nedavno otkrio prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, do kraja sezone Partizan Mozzart Bet pratiće više od pola miliona gledalaca na tribinama, što će bez premca biti nešto što će teško neki evropski sastav moći da dostigne u skorije vreme...

Izabrane vesti

O atmosferi na utakmicama Partizan Mozzart Beta u Štark areni priča cela košarkaška Evropa, Željko Obradović je u nekoliko navrata istakao da ga zovu prijatelji sa svih meridijana kako bi dobili ulaznice za mečeve crno-belih i da je sada “postala privilegija gledati Partizan“. Šarunas Jasikevičijus je posle Barseloninog nedavnog gostovanja u Beogradu poručio da je Partizanova publika “najbolja na svetu“, a Nikola Mirotić da su “beogradski večiti potrebni Evroligi“. Posle utakmice u Minhenu, kada su tribine Audi Doma bile većinski ispunjene gostujućim pristalicama, nekadašnji strateg Parnog valjka Andrea Trinkijeri govorio je u superlativu o Partizanovim navijačima i da je to jedan od razloga zašto Grobarima nema ravnih u evropskoj košarci...

Autorski tekst na temu fenomena Partizan Mozzart Beta i njegove publike objavio je specijalizovani košarkaški portal Basket News. U istom su izneti brojni zanimljivi podaci vezani za posetu na utakmicama kada su crno-beli domaćini. Krenimo redom...

Partizan Mozzart Bet može da se pohvali da je sa prosekom od 17.787 navijača u Evroligi što je fantastična brojka čak i za NBA standarde! Naime, Parni valjak je gledaniji od čak 16 klubova najjače lige sveta!

U dosadašnjih 13 kola ABA lige na svom parketu najnižu posetu Partizan Mozzart Bet imao je protiv FMP Železnika – 3.396. Ovogodišnji prosek u regionalnom takmičenju je oko 7.500 navijača – prošle godine bilo je oko 4.900 –, s tim da se u poslednje vreme popunjenost Štark arene drastično uvećala. U jadranskom večitom derbiju zabeležen je novi rekord takmičenja sa 17.124 navijača, protiv Cedevite Olimpije bilo je 15.685 njih, a prema jasnim projekcijama, Partizan Mozzart Bet je na odličnom putu da ima preko 300.000 gledalaca na tribinama.

Tokom sezone prosek je 17.642 navijača na svim meridijanima, a dosad je prodato 282.285 ulaznica. Prema poslednjim najavama i za susret sa Panatinaikosom na kraju prve faze Evrolige Arena je rasprodata, pa ne bi bilo čudno da četvrtu utakmicu zaredom klub postavi novi rekord za ovu sezonu po broju gledalaca.

Partizan Mozzart Bet je dosad imao više od 18.000 navijača u osam utakmica Evrolige. Protiv Real Madrida postavljen je (trenutni) rekord sa 20.068 navijača. Podsetimo, uoči početka sezone postavljen je evropski rekord sa 11.500 prodatih sezonskih karata!

“Prodaja sezonskih karata trajala je do 5. oktobra. To je datum koji smo izabrali jer smo shvatili da moramo da limitiramo broj s obzirom na veliko interesovanje, ali i da bismo sačuvali određeni kontigent pojedinačnih ulaznica“, priča za Basket News Marko Vukomanović, direktor marketinga Partizan Mozzart Beta i priča o cenama:

“Za gornji prsten cene sezonskih ulaznica bile su od 110 evra, dok su najskuplje kraj klupe 4.000 evra. U odnosu na prošlu sezonu porast u prodaji sezonskih karata povećan je za 120 odsto“.

Vukomanović je otkrio da pojedine sezonske karte daju određeni benefit, a takođe postoje i VIP parking mesta koja se prodaju po promo ceni. Takođe, sadašnji vlasnici sezonskih ulaznica imaće prednost za kupovinu novih, određene popuste i benefite.

“Što se tiče pojedinačnih ulaznica, one se kreću od 12 evra za gornji prsten, pa sve do 250 evra za one pored klupe Partizana. Centralni deo gornjeg prstena je 15, a donjeg između 50 i 60 evra. U ABA ligi cene su manje, nekada idu od tri i po evra, kao što je to bio slučaj protiv Igokee. Postoje četiri kategorije u politici prodaje karata, po dve za Evroligu i ABA ligu. Nismo, niti nam je u planu da korigujemo cene bez obzira na interesovanje. Jednostavno, ne mogu da se menjaju. Na osnovu broja ljudi koji će nas gledati do kraja sezone, procena je da ćemo imati prihod od preko četiri miliona evra, uključujući sezonske i pojedinačne karte“.

Otkrio je i da je kapacitet Arene za košarkaške utakmice 18.386 mesta, s tim da se sedišta pored terena ne računaju. Uz pametno iskorišćavanje praznog prostora, Partizan Mozzart Bet podigao je kapacitet na 20.094 mesta. Vukomanović kaže da klub ima pripremljenu strategiju prodaje sezonskih ulaznica za narednu sezonu, ali da se ništa neće raditi unapred, dok ne bude jasno da li će klub ponovo igrati Evroligu.

Na kraju, istakao je da se Partizan Mozzart Bet trudi da “stvori“ još mesta u Areni za potrebe četvrtfinala Evrolige.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetSezonske karte

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara