Rade Zagorac (MN Press)
Rade Zagorac (MN Press)

Partizan počeo da vraća dugove iz prošle sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 12:11

Crno-beli su, između ostalog, do sada slavili protiv Krke, Cibone, Zadra i Borca… Nisu to timovi iz vrha ABA lige, ali su u bliskoj prošlosti napravili probleme Parnom valjku

Dolazak Željka Obradovića poput gumice obrisao je neprijatna sećanja navijača Partizana na prošlu sezonu koja je po njih bila prilično mučna. Crno-beli tada nisu stigli ni do plej-ofa ABA lige, a možemo slobodno da kažemo da je bilo i nekih partija koje mogu da se okarakterišu kao “bruka”, poput one u Novom Mestu protiv Krke.

Međutim, sada je priča potpuno drugačija, okrenula se za 180 stepeni i može se reći da na startu nove sezone Partizan za igra prilično dobru košarku čemu u prilog ide činjenica da je dobio svih osam mečeva (u oba takmičenja).

Izabrane vesti

Unutar tih osam utakmica, Obradovićev Partizan je uspeo da vrati pojedine “dugove” iz prošle sezone. U ABA ligi je do sada savladao Zdar, Split, Studentski Centar, Cibonu, Krku i Borac. U Evrokupu je bio bolji od Hamburga i Turk Telekoma.

Realno gledano, nisu Krka, Cibona, Zadar i Borac pretendenti na titulu, niti su dosadašnje pobede crno-belih neka kapitalna vrednost (jer Partizanu tek slede najteži izazovi u vidu mečeva protiv Crvene zvezde, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Igokee), ali barem u vidu rezultata i poraza koje su doživeli u prošlosti mogu da budu zadovoljni.

Krenimo od pomenute Krke. Ekipa iz Novog Mesta pala je u Areni rezultatom 92:45, što samo govori koliko su crno-beli bili motivisani na pomenutom meču. Prošle sezone slovenački tim dobio je crno-bele u dvorani Leon Štukelj sa 69:50. Jedva je tada Partizan stigao do tih 50 poena…Dok je Krka sada morala da se zadovolji sa samo 45.

Partizan je već u prvom kolu nadigrao Zadar u gostima sa 78:73, a treba reći da je prošle sezone pao u Hrvatskoj posle produžetka (96:94). Dakle i Zadar je dobio svoju ratu duga. Ono što važi za Krku i Zadar, važi i za Cibonu i Borac.

Cibosi su u martu tukli Partizan i to u Beogradu posle produžetka, a sada su crno-beli slavili u Zagrebu i "vratili" istom merom.

Borac je tek bio uspešan protiv Partizana. Dobio je čačanski tim oba susreta u sezoni 2020/2021.

Željkov tim je sada vratio jednu ratu ubedljivom pobedom u gradu košarke. Koliko je to na psihološkom planu važno crno-belima napomenuo je i kapiten Rade Zagorac (juče dobra partija, 10 poena, 5/5 za dva poena) tako što je podsetio na teške susrete koje je Partizan vodio sa Čačanima.

"Borac je ekipa koja zna da bude vrlo opasna na svom terenu, što je pokazala prošle sezone dva puta. U svakom slučaju, solidan start sezone za njih u ekipi koji imaju dosta kvaliteta, spoj mlađih i iskusnijih igrača. Ovo je bila jedna od utakmica kojih se treba paziti, mislim da smo odradili dobar posao što se tiče neke ozbiljnosti. U Čačku je lepo igrati, tradicionalno se napravi lepa atmosfera, košarkaška, koja priliči renomeu kluba kakav je Borac. Lepo je igrati i pobedi u Čačku", rekao je Zagorac za Mozzart Sport.

Posle pomenutih pobeda, Partizanu sledi izazov u vidu Huventuda u okviru trećeg kola Evrokupa. Zanimljivo je da je Huventud, uz Borac, u prva dva Partizanova meča sezone najavio sve što će uslediti u turobnom periodu po pristalice crno-belih.

"Još jedan veliki ispit za nas. Igramo protiv diskutabilno najkvalitetnije ekipe do sada. Opet ćemo igrati u našoj kući, veoma je važno odbraniti teren i nastaviti u dobrom ritmu", rekao je Zagorac, a nadovezao se i jedan od najboljih pojedinaca u Partizanovom dresu ove sezone, Alen Smailagić.

"Bilo je stvarno lepo, uživali smo, došli smo u Željkov rodni grad. Atmosfera je bila prelepa. Uzbuđeni smo, spremamo se za sledeću utakmicu. Nema odmora", rekao je Smailagić.

Partizan dočekuje Huventud u utorak od 20 časova i 30 minuta. Prilika da crno-beli udare još jednu recku. I da nastave da “vraćaju” dugove iz prošle sezone.



tagovi

Rade ZagoracKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara