Ledej, Panter i Madar (MN press)
Ledej, Panter i Madar (MN press)

Partizan se vratio u Evroligu, sada kreće u potragu za pojačanjima: Prioriteti plejmejker, krilo i centar

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.22. | 10:05

Crno-beli gledaju da se ojačaju na svim linijama

Dolaskom Željka Obradovića Partizan je postavio jasne ciljeve. Osnovni je bio povratak u Evroligu. Na kraju, crno-beli nisu uspeli preko titula Evrokupa i ABA lige da se domognu elite, ali zato jesu administrativnim putem. Dobili su specijalnu pozivnicu za narednu sezonu.

Pokazao je klub iz Humske da je kapacitet da bude deo najboljeg takmičenja na Starom kontinentu. Pošto je primarni cilj ispunjen, sledi vrlo uzbudljivo leto kada treba da se oformi tim koji će biti konkurentan u Evroligi jer niko ne želi da bude u eliti i da izigrava vreću za udaranje, posebno ne bivši evropski šampion. Dileme nema – biće nekoliko novih igrača u crno-belom dresu kada u avgustu počnu pripreme.

Izabrane vesti

Partizan već sada ima kvalitetan tim, sa izrazitom kvalitetnim pojedincima. Pre svega se izdvajaju Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović koji se isprofilisao kao jedan od lidera. Sva trojica imaju ugovore za narednu sezonu i sva je prilika da neće menjati sredinu. Postoji doduše mogućnost da se Panter okuša u NBA ligi, jer ima izlaznu kauzulu u ugovoru ukoliko stigne adekvatna ponuda. Podsećanja radi, Mozzart Sport je već pisao da sjajni šuter planira da ode na nekoliko NBA kampova kako bi pokazao umeće, ali trebalo bi mnogo toga da se poklopi pa da promeni sredinu.

Pored njega, tokom leta u Sjedinjenim Američkim Državama biće i Jam Madar koji takođe sanja NBA ugovor, pre svega u Bostonu, dok je Balša Koprivica trenutno sa Detroitom.

Ukoliko sva pomenuta imena ne budu promenila sredinu, a crno-beli računaju još na Alena Smailagića, Tristana Vukčevića i Uroša Trifunovića, onda već može da se priča o čvrstom jezgru ekipe kojoj je potrebno pojačanje na određenim pozicijama, pre svega organizatora igre.

Partizan ja u sezoni iza imao dva primarna plejmejkera - Jama Madara i Dalasa Mura - dok je Aleksa Avramović mogao da pokriva obe bekovske pozicije. Pošto je ugovor sa Murom istekao, a ne postoje nikakve indicije da će Partizan produžiti s njim saradnju, logičan je zaključak da će primarni cilj tokom leta biti pojačanje na „kecu“ i to će morati da bude igrač koji je u stanju da diriguje timom na evroligaškoj pozornici.

Prošle sezone su Rodions Kuruc, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić igrali na krilu. Letonac nije dočekao kraj sezone u Beogradu. Još pre nego što se tokom finalne serije ABA lige zaputio u Rigu da individualno trenira, bilo je jasno da se nije snašao u sistemu trenera Obradovića. Ali, Letonac ima ugovor i za sledeću sezonu, pa je pred crno-belima zadatak kako da nađu način da izađu iz ugovora s njim.

Zagorcu i Dangubiću su ugovori su istekli. Teško je očekivati da će se Dangubić vraćati pošto je i on, poput Kuruca, u drugom delu takmičarske godine bio uglavnom van parketa, dok je Zagorac okončao sezonu na pozitivnoj noti, pa ostaje da se vidi da li će eventualno potpisati još jedan ugovor sa crno-belima.

Bez obzira na to, verovatno je da ćemo videti nekog novog igrača na krilnoj poziciji sledeće sezone.

Isto važi i za centra. Matijas Lesor je završio ugovorne obaveze s crno-belima. Pod ugovorom je samo Balša Koprivica od koga se očekuje da nastavi s napretkom, kao i Alen Smailagić koji je prošle sezone igrao na obe visoke pozicije. Sezonu je počeo spektakularno, ali kasnije je krenuo silaznom putanjom, a u tom padu su i povrede odigrale određenu ulogu.

Kada se crta podvuče, sasvim je realno da naredne sezone minimum tri nova igrača vidimo u Partizanu, a ne bi bilo iznenađenje da bude koji više.


tagovi

EvroligaKK PartizanAlen SmailagićAleksa AvramovićBalša KoprivicaTristan Vukčević

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara