Košarkaši Partizana na oproštajnom meču Novice Veličkovića (©MN Press)
Košarkaši Partizana na oproštajnom meču Novice Veličkovića (©MN Press)

Partizan u punom sastavu za premijeru pred svojim navijačima

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.10.21. | 10:49

Rodion Kuruc je preležao koronu, ali se očekuje da bude u timu protiv Studentskog centra

Posle mini-turneje po hrvatskom primorju i dve pobede na otvaranju sezone, došlo je vreme za takmičarsku premijeru Partizana pred domaćom publikom.

Pune tribine Štark Arene ispratile su kapitena Novicu Veličkovića u igračku penziju, protiv Studentskog centra (19.00, TV Arenasport) očekuje se skromnija poseta, ali oni koji se večeras budu našli u gledalištu najveće srpske dvorane imaće priliku da vide pun sastav Željka Obradovića na delu.

Izabrane vesti

19.00: (1,02) Partizan (30,0) Studentski centar (13,0)

Podsetimo, Partizan se u danima pred meč protiv osvajača ABA 2 lige borio sa povredama nekoliko igrača, ali kako se može čuti trener Obradović će imati sve raspoložive snage u opticaju. Od Gregora Glasa sa "plavim" okom, do Rodiona Kuruca koji je preležao koronu, ali će verovatno biti u opremi.

"Bila je jedna veoma atipična sedmica pred ovu utakmicu. Nekoliko igrača je imalo određene probleme, ali je dobra stvar što smo ipak održali treninge na nivou na kom mislim da je potreban da bismo odigrali dobar meč. Igramo protiv tima koji je odigrao zaista veoma dobro protiv Zadra. Znamo i pretpopstavljamo da možemo da nađemo način da odigramo dobro i taj duel. Kao što sam govorio, svaka ekipa u ABA ligi zaslužuje respekt. Tako ćemo prići i utakmici protiv Studentskog centra, sa željom da nivo igre bude na makar malo bolji nego što je to bio u prva dva susreta", rekao je Obradović.

Nije se Partizan proslavio igrom u uvodna dva kola, ali je u Dalmaciji uzeo ono po šta je došlo. Škripalo je na momente u organizaciji igre, takođe i zoni najbližoj košu, na zagrađivanju skoka u fazi odbrane, što je negde i očekivano s obzirom da je sezona tek počela i da Partizan još traži startnog centra. I pored određenih manjkavosti Parni valjak zabeležio je dve gotovo rutinske pobede. Najviše zahvaljujući šutu sa distance koji je u uvodna dva kola na nešto iznad 40 odsto, ali i kvalitetu trilinga Panter - Ledej - Smailagić od kojeg se očekuje da iznese najveći teret u predstojećim mesecima.

Studentski centar je sezonu otvorio teškim porazom od Mege (68:101), ali je dobrom igrom protiv Zadra u Morači pokazao da neće biti džak za udaranje i pumpanje statistike. Najviše su u sastavu Andreja Žakelja dosad pokazali šuteri Kajl Vinjales i Flečeri Megi, što se oslikalo kroz njihovih deset pogodaka sa distance protiv Zadra! Studentski centar je u tom susretu pogodio čak 17 dalekometnih hitaca iz 30 pokušaja za fascinantnih 56,7 odsto uspešnosti. Gosti iz Podgorice pokušaće da nastave taj trend i u Beogradu, a na Partizanovim košarkašima je da urade isto što i u uvodna dva kola - da svedu protivnika na što manje uspešnih hitaca van linije 6,75 metara.

"Normalno je u sportu da očekuješ pobedu u svakom meču, pa i ovom. Ali, da bismo pobeđivali moramo da igramo čvrsto i da odigramo mnogo bolju odbranu nego u prva dva meča. Imamo mnogo talenta, to je očigledno, ali moramo da usporimo protivničke ekipe u napadu, da se borimo i ostavimo sve na terenu. Biće mnogo publike i biće uzbudljivo. Kada ima publike oseća se energija i želimo da je pratimo i da se uklopimo. Radujemo se ovoj utakmici", rekao je Vinjales pred put za Beograd.

Partizan se, ipak, za sve pita u ovom susretu, a treća uzastopna pobeda značila bi mnogo na polju samopouzdanja pred nastavak sezone...

ABA LIGA - 3. kolo

Petak:

Zadar - Cibona 67:68

/Luković 16 - Rivers 12/

Subota:

17.00: (1,30) Mornar (16,0) Borac (3,90)

19.00: (1,02) Partizan (30,0) Studentski centar (13,0)

Nedelja:

12.00: Mega – Krka

17.00: Budućnost – Split

19.00: Igokea – Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00: Cedevita Olimpija - FMP

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA ligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara