Foto: Uroš Trifunović, MN Press
Foto: Uroš Trifunović, MN Press

Partizan u Splitu juri dva cilja

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 10:09

Parni valjak želi pobedu, ali i napredak u igri u odnosu na Zadar

Partizan je uspešno startovao sezonu tako što je slavio protiv Zadra u prvom kolu ABA lige, a novi izazov za ekipu Željka Obradovića biće takođe u Dalmaciji jer crno-beli gostuju Splitu od 16 časova i 30 minuta.

I na ovom meču crno-beli neće moći da računaju na Rodiona Kuruca koji je pozitivan na virus koronu i nije otišao sa ekipom na putovanje. Ujedno, to znači da će Uroš Trifunović, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić dobiti više prostora da pokažu šta znaju.

Izabrane vesti

Može trenera Željka Obradovića da raduje činjenica da je Dalas Mur odigrao protiv Zadra najbolju partiju po dolasku u Partizan, ali ne može da ga raduje to da i dalje čeka pojačanje na poziciji pet. Videlo se u prvom meču da crno-belima nedostaje jedan visoki igrač, a za njim klub već duže vreme traga.

Na papiru, Parni valjak bi trebalo protiv Splita da ima lakši zadatak nego protiv Zadra. Hrvatski tim je u prvom kolu gostovao Crvenoj zvezdi i ubedljivo je poražen sa 97:61. Jedan je od timova kojima se predviđa borba za opstanak.

Pred meč drugog kola, trener Partizana, Željko Obradović, poručuje da se crno-beli bave pre svega sobom.

"Očekuje nas duel protiv ekipe koja je pre dva dana odigrala odličnu utakmicu protiv Cibone. Takvog protivnika očekujemo i sutra, stoga će biti potrebno da odigramo veoma dobro tokom svih 40 minuta. Mi smo uradili analizu naše utakmice sa Zadrom i nastavili da radimo na unapređenju naše igre. To i jeste naše opredeljenje, da se prvenstveno bavimo sobom i svojom igrom, naravno, uz maksimalan respekt prema svakom protivniku", rekao je Obradović.

Split je ovog leta dugo, predugo čekao da složi ekipu, a najviše se to dogodilo zbog - politike. Kako klub zavisi od novca koji daje Grad Split, a tamo se promenila vlast, čekalo se šta će se dogoditi s košarkaškim klubom. Neizvesnost je trajala pa su iz kluba otišli Blaž Mesiček, Marko Luković, Pavle Marčinković, Luka Babić, Marin Marić, Ilija Đoković i Antonio Vranković. Respektabilna ekipa. Otišao je i trener Mile Karakaš koji je radije odlučio da bude pomoćnik Velimiru Perasoviću nego da vodi ovakav Split.

Na klupu je seo Srđan Subotić. Uz Roka Lenija Ukića od nešto važnijih igrača iz prošle sezone ostali su Toni Perković, Sani Čampara i Darko Bajo, a došli su Amerikanci Šon Džons i Tre Meklin te Nejc Barič i Karlo Žganec.

Zaista to nije ekipa koje treba da se plaši Partizan, tim kome je glavni cilj da se kroz ABA ligu ili Evrokup vrati u Evroligu.

Partizan i Split su prošle sezone dva puta odmerili snage i oba puta je Parni valjak izašao kao bolji. U Beogradu je bilo 80:58, dok su se crno-beli u gostima mučili, ali stigli do trijumfa - 74:86.

Nada se Uroš Trifunović da će ishod ponovo biti isti.

"Posle poraza u Beogradu, ali i dobre igre proitv Cibone u prvenstvu Hrvatske, Split će sigurno pokušati da pred svojim navijačima, protiv nas odigra na najboljem mogućem nivou. Naša prva utakmica u sezoni je pokazala da nas očekuje veliki posao i da moramo mnogo da radimo, kako na treninzima tako i tokom utakmica, ukoliko želimo da pobeđujemo. Naravno, želja nam je da se iz Dalmacije vratimo sa dve startne pobede, ali smo svesni da ćemo do pobede u Splitu doći samo ako budemo odigrali veoma kvalitetno tokom svih 40 minuta", istakao je Trifunović.

Tražiće Partizan pobedu, ali i napredak u igri u odnosu na Zadar.

ABA LIGA, 2. KOLO

Četvrtak

16.30: (7,50) Split - Partizan (1,10)

Petak

18.00: Studentski centar - Zadar

20.00: FMP - Igokea

Subota

17.00: Krka - Mornar

Nedelja

19.00: Borac - Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18.00: Cibona - Mega Basket

21.00: Crvena zvezda - Budućnost

*Napomena: kvote su podložne promenama




tagovi

Uroš Trifunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara