Partizanova drama: Iza dva kiksa, ispred pakleni oktobar

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.10.20. | 11:25

Huventud i Borac su samo početak izazova, a ni na jedan Parni valjak nije imao tačan odgovor

Partizan kada pogleda unazad nema šta pametno da vidi, a kada pogleda ispred može da podigne obrve jer ga samo do kraja oktobra čekaju brojni izazovi koje ne dočekuje u dobrom raspoloženju. Daleko od toga. A pakleni oktobar je tek krenuo za crno-bele, čeka ga još osam utakmica za 27 dana, između ostalog i ona “primamljiva” poput gostovanja Uniksu, te sudari protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Pre nego što pobrojimo šta će sve izabranici Vlada Šćepanovića da prebace preko pleća u narednih 27 dana, prvo moramo na momenat da se vratimo na sinoćnji meč protiv Borca. Zaista Partizan nije izgledao dobro. Nekako je delovao bezvoljno, anemično, kao da ne zna šta želi da igra u napadu, a o odbrani nećemo ni da govorimo.

Izabrane vesti

Novajlija u ovoj sezoni ABA lige, Borac, uspeo je da postigne 49 poena Partizanu za poluvreme! Svaka dalja priča o odbrani ne mora da se pominje, a znamo da je voljni moment najvažniji kada je ovaj aspekat igre u pitanju.

Isticati bilo kog pojedinca kao krivca bio bi promašena investicija jer je ceo tim delovao prilično pogubljeno, uz dosta javašluka u igri, a tu naravno da najveći teret snosi trener Vlado Šćepanović uz stručni štab. Moraće upravo Šćepanović iz iskustva sjajnog košarkaša da pronađe način da promeni pre svega pristup njegovih igrača. Daćemo samo primer Nemanje Dangubića koji je došao kao pojačanje i za 28 minuta u igri nije uspeo da se upiše u listu strelaca(0/2 za dva i 0/3 za tri).

Miler Mekintajer je kao prvi plej igrao samo 11 minuta i dao samo četiri poena, Pejdž nije uspevao da pronađe šuteve, niti je imao neke dobre prilike, da ne nabrajamo dalje, jer kada tim odigra onakav meč kao Partizan sinoć, svi su bili loši, pa čak ni Jaramaz koji je dao 21 poen ne može da bude zadovoljan takvim učinkom … Borac je suštinski ceo meč vodio i diktirao ritam. I to sve dok je Partizan bio domaćin i aspolutni favorit.

Kao da su igrači dva tima pred utakmicu zamenili dresove. O tome je pričao i Nikola Janković.

Nažalost otvaramo sezonu sa 0/2. Danas je bila njihova škola košarke, mogu slobodno da kažem. Treba biti realan, to ne priliči nama, vodili su tokom cele utakmice. Svi smo generalno i fizički i psihički OK, ali za sada se kockice nisu poklopile i nismo na nivou na kom treba da budemo. Imamo i dosta problema u skoku, imali smo ih i u pripremnom periodu. Raspored je paklen ispred nas, neka nam ovo bude upozorenje“, rekao je posle utakmice Nikola Janković.

Rano je još za neke dublje analize, prošle su tek dve utakmice, ali najveći problem Partizana je što neće imati vremena čak ni da razmišlja o greškama i propustima. Kao ni da ih ispravlja. Jer, tek ga čekaju brojne utakmice samo kada je oktobar u pitanju, da ne idemo dalje kroz sezonu.

Partizan već u utorak ima meč protiv Venecije na svom terenu, a onda u subotu dočekuje Budućnost u drugom kolu ABA lige. Dva jako, jako teška protivnika. Posebno u ovakvom raspoloženju Parnog valjka koji nije dobro započeo sezonu. I nije u dobroj formi.

Na sve to, Partizan posle Budućnosti ima gostovanje Uniksu, jedno od najtežih gostovanja u evropskoj košarci zbog daljine Kazanja, pa onda ima gostovanje FMP-u, pa gostovanje Bahčešehiru, da bi samo mesec oktobar završio sa utakmicom protiv Cedevite kod kuće, pa protiv Burža i na kraju 31. oktobra gostovanjem Igokei.

Ozbiljni izazovi su pred Partizanom, a samo je pitanje da li je Partizan spreman za sve što ga čeka, samo u oktobru?

Kad ovakvu utakmicu izgubite kod kuće, stavite prst na čelo i jednostavno morate da krenete drugim pravcem. Ovaj pravac se pokazao da nije dobar pravac", istakao je Šćepanović posle utakmice.

Videćemo kako izgleda drugi pravac Partizana. Ovaj se nije pokazao kao dobar. Najbolja stvar u celoj priči po Partizan je što se ovo sve događa na samom startu, te da vremena za popravke i ispravljanje grešaka svakako ima.

RASPORED PARTIZANA U OKTOBRU

6. oktobar: Partizan - Venecija

10. oktobar: Partizan - Budućnost

14. oktobar: Uniks - Partizan

17. oktobar: FMP - Partizan

20. oktobar: Bahčešehir - Partizan

24. oktobar: Partizan – Cedevita Olimpija

28. oktobar: Partizan - Burž

31. oktobar: Igokea - Partizan


tagovi

Vlado ŠćepanovićNemanja Dangubić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara