Zek Ledej na meču protiv Albe (© Star sport)
Zek Ledej na meču protiv Albe (© Star sport)

Partizanovi zadaci za četvrtak i petak: Pokori Berlin, pa navijaj za Šarasa

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.04.24. | 08:26

Partizan Mozzart Bet večeras (20.30, Sport klub 1) mora da pobedi Albu u Berlinu kako bi ostao u trci za plasman u plej-in Evrolige, ali za to će biti potrebna i pobeda Fenera nad Efesom

Sada je došlo vreme da se kiksevi zaborave, sve propuštene šanse se brišu iz pamćenja, sada postoji samo jedan meč koji mora da se dobije i u ovom danu, ništa drugo nije ni bitno za Partizan Mozzart Bet pred meč 33. kola Evrolige. Ni ime protivnika nije važno kada ste pribijeni u ćošak i nemate kud, ali donekle je sreća što je u pitanju Alba (20.30, Sport klub) koja je ove sezone zaista malo toga pokazala vredno pažnje i pohvale, mada i takav klub mora da se pobedi samo da bi se očuvala šansa za prolaz u Top 10 elitnog takmičenja.

Sama rečenica: "Očuvala šansa za prolaz u Top 10 elitnog takmičenja", je ono što zapravo najviše boli navijače, ali i same igrače u Partizanu. Očekivalo se mnogo ove sezone u eliti, posebno zbog svega što se dešavalo prošle kada je klub iz Humske bio nadomak Fajnal-fora. Sada nije ni blizu takvog izdanja. Jednostavno, ova Partizanova ekipa nije uspela da uđe u seriju pobeda kao prošle sezone kada su iz kola u kolo padalli timovi kao što su, Olimpijakos, Real, Monako, Panatinaikos... Ove sezone. Partizan nikako ne može da veže dva dobra meča. Tek što je pobedio Baskoniju i zagolicao maštu navijača, usledeli su kiksevi koji su obeležili ovu sezonu.

Izabrane vesti

Partizan je sada već nebrojano puta ispuštao neverovatne dvocifrene prednosti protiv brojnih timova u Evroligi. Olimpijakos je bio samo poslednji u nizu koji je dodatno zakomplikovao život. Imao je klub iz Humske 14 poena prednosti protiv Grka, a tom pobedom bi ostavio sudbinu u svojim rukama. Umesto toga upisan je težak poraz i sada osim pobede u Berlinu moraju da se gledaju i ostali rezultati, pre svega šta radi Anadolu Efes.

Turski predstavnik u ovom trenutku ima pobedu više u odnosu na Partizan i potrebno je da izgubi barem jednu utakmicu u preostala dva kola, uz naravno dve pobede Partizana. Prvo u Berlinu, a onda i u Beogradu protiv Valensije. Ono što je pozitivno, Partizan ima bolji međusobni skor sa svim konkurentima, tako i sa Efesom koji u petak igra veliki derbi protiv Fenerbahčea. Tu je računica vrlo jasna, crno-beli će iz sveg srca navijati za tim Šarunasa Jasikevičijusa. Ukoliko Efes pobedi, onda u poslednjem kolu Partizan navija za Crvenu zvezdu koja gostuje u Istanbulu.

Bila bi situcija pred današnji meč neuporedivo drugačija da je Partizan imao samo malo više fokusa i sreće, posebno dva puta protiv Olimpijakosa, Virtus Bolonje, Bajerna i Baskonije. Da su ti mečevi rešeni u korist Partizana, a bilo je sasvim realno da ekipa Željka Obradovića slavi jer je imala sve u svojim rukama u finišu meča... Sada bismo pričali o klubu iz Humske koji je obezbedio direktan plasman u plej-of.

"Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način", rekao je Željko Obradović.

Što se same Albe tiče, dovoljno je samo da kažemo da su trenutno u seriji od devet poraza u Evroligi. Na samom su dnu tabele sa svega pet pobeda ove sezone. Čini se da je klub iz Berlina poslednja rupa na sviralu Evrolige već godinama pa i ne čude priče da se Albatrosi naredne sezone sele u Evrokup jer zaista po svemu što prikazuju nisu deo elitnog društva.

"Daćemo sve od sebe kako bismo zabeležili pobedu u poslednjoj utakmici koju igramo pred našim navijačima u Evroligi ove sezone. Naravno, ne očekuje nas lak zadatak. Moramo biti posebno pripremljeni kako bismo odgovorili na stil igre našeg narednog protivnika”, izjavio je Izrael Gonzales, trener Albe.

Što se tiče prethodnih mečeva, Partizan je samo jednom igrao u Berlinu kada je Evroliga u pitanju. Bilo je to baš prošle sezone u prvom kolu, na povratničkom meču crno-belih u elitno takmičenje. Bio je to meč za zaborav. Alba je slavila 100:84... Sada tako nešto ne sme da se ponovi, jer ako se upiše poraz... sezona u Evroligi je završena razočaravajuće i meč protiv Valensije u poslednjem kolu neće značiti ništa.

EVROLIGA - 33. kolo

Četvrtak

19.00 (3,70) Crvena zvezda (16,00) Olimpijakos (1,35)

19.00 (1,30) Monako (17,00) Žalgiris (4,10)

20.30 (4,70) Alba (27,00) Partizan Mozzart Bet (1,25)

20.30 (1,45) Barselona (16,00) Makabi (3,20)

20.45 (1,30) Valensija (17,00) Asvel (4,10)

Petak

19.45 (1,35) Fenerbahče (16,00) Efes (3,70)

20.30 (3,70) Bajern (16,00) Panatinaikos (1,35)

20.30 (1,45) Olimpija Milano (16,00) Virtus Bolonja (3,20)

20.30 (1,30) Real Madrid (17,00) Baskonija (4,10)



tagovi

KK PartizanKK AlbaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara