Pera Božić (MN Press)
Pera Božić (MN Press)

Pera Božić uradio što Partizan nije: Cedevita Olimpija primila 101 poen i ostala zakucana na dnu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.23. | 22:39

London Lajonsi nastavili da nižu dobre rezultate

Cedevita Olimpija je u ponedeljak zabeležila veliku pobedu nad Partizanom u Jadranskoj ligi ali očigledno da se u tom meču fizički i mentalno potrošila da bi opet ponovila takvu partiju dva dana kasnije. U Evropi joj nikako ne ide i još čeka prvu pobedu...

London Lajonsi koje sa klupe predvodi bivši Partizanov kapiten i trener Pera Božić su u osmom kolu Evrokupa skinuli skalp Ljubljančanima i zakucali ih za dno tabele – 101:95.

Izabrane vesti

Gosti iz Slovenije su u London doputovali sa desetoriccom igrača zbog problema sa povredama, a početak meča je protekao u nervoznoj igri sa obe strane sa dosta grešaka i promašenih šuteva. Posle tri minuta igre je bilo 2:1 za London, a na polovini četvrtine 6:5. Tek u finišu prve deonice su oba tima pronašli pravi ritam, a Nelson kod domaćih i Blažič kod gostiju su ubacili po sedam poena u četvrtini koja je završena bez pobednika - 19:19.

Imala je Cedevita Olimpija pet poena prednosti na početku drugog kvartala zahvaljujući Prepeliču a onda je usledila serija Božićevog tima od 13:0 na krilima raspoloženog Gejba Olasenija. Iskusni centar je maksimalno koristio deficit gostiju pod košem i završio poluvreme sa 15 poena i sedam skokova, a njegov tim je na veliki odmor otišao sa vođstvom 50:43.

Uspeli su Slovenci da se sa tri vezane trojke Klemena Prepeliča potpuno vrate u igru u drugom poluvremenu i da preokrenu rezultat u svoju korist. London je uoči poslednjeg kvartala imao samo tri poena razlike (73:70).

Iako su domaći vodili u većem delu poslednje četvrtine, nisu uspevali da se odlepe. Dva i po minuta pre kraja, Jaka Blažić je pogodio trojku za samo „minus jedan“ (88:87). Ušlo se u neizvesnu završnicu sa faulovima i penalima, a meč je prelomila trojka Konora Morgana za 94:89 na 50 sekundi do kraja.

Iako je Cedevita Olimpija bolje šutirala za tri poena (13/28), izgubila je bitku pod košem i imala 11 skokova manje. Metju Morgan je bio najefikasniji sa 24 poena, Olaseni je imao 19 uz 12 skokova, a Konor Morgan 18. Na drugoj strani je Prepelič ubacio 23 ali to nije bilo dovoljno za osmi uzastopni poraz.

Engleski klub sada ima šest pobeda u osam utakmica A grupe i deli drugo mesto na tabeli sa identičnim skorom kao Alimpijevićev Bešiktaš koji je savladao u prošlom kolu.



tagovi

Cedevita OlimpijaLondon LajonsPetar Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara