Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić: Partizan? Što bih imao barijeru...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 08:40

"Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener", kaže iskusni stručnjak

Trofejni srpski stručnjak Svetislav Pešić odlučio je da ne trenira nijednu ekipu do kraja ove sezone, dok ne vidi kako će se odvijati situacija sa pandemijom, ali u razgovoru za Sportski žurnal poručuje da ne bi imao problema da preuzme Partizan, iako o tome nije razmišljao.

Bivši trener Bosne, Albe, Barselone, Rome, Dinama iz Moskve, Bajerna, ali i Crvene zvezde, po svemu sudeći još uvek ne razmišlja o kraju karijere. Na Malom Kalemegdanu je bio u dva navrata, prvo u sezoni 2008/2009, pa opet 2011/2012. i ostao je u lepom sećanju navijačima crveno-belih, iako tada nije uspeo da skine Partizan sa trona.

Izabrane vesti

Možda bi u budućnosti moglo da se desi da sa Partizanom pokuša da prekine dominaciju Crvene zvezde.

"Nisam o tome razmišljao, ali što bih imao barijeru... Mada, logičnije je da budem trener Pirota, tamo sam počeo. Iako je možda primerenije da u Srbiji držim klinike, seminare, predavanja, eventualno nekom budem pomoćni trener. Još nisam doneo nikakvu odluku šta ću raditi u budućnosti", rekao je Pešić za Sportski žurnal.

U kom smislu?

"Kad bih znao da mi košarka za godinu dana neće nedostajati, objavio bih da prestajem".

Da idete u penziju?

"U tranziciji sam. Neću da kažem završio sam karijeru jer osećam da mogu još toga da pružim, ali ne znam gde i kada".

Srpski treneri su 19 puta osvajali Evroligu, a među njima je i Svetislav Pešić. Sada je u prvom planu mlađa generacija stručnjaka.

"Aleksandar Đorđević, Saša Obradović i Igor Kokoškov vode vrhunske evropske klubove. Njih trojica su dugo na ceni, od njih nema mnogo boljih trenera, imaju kvalitet za najviše domete, a da li će ih dostići zavisi od puno elemenata koji moraju da se poklope. Đorđević je u Virtusu koji ima ambicija da postane stalni član Evrolige, prošle sezone je dominirao u Italiji, bio prvi u trenutku prekida, odlično stajao u Evrokupu. Obradović je doveo dosta dobra pojačanja u Crvenu zvezdu, sada od njih treba napraviti tim. Ima i trojica-četvorica naših, mora da postoji balans između stranaca i domaćih igrača. Kokoškov je u Fenerbahčeu, bio je godina u NBA, sa Slovenijom je šampion Evrope...", poručio je između ostalog Pešić.

KOMPLETAN INTERVJU MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA.


tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara