Svetislav Pešić (©FIBA Basketball)
Svetislav Pešić (©FIBA Basketball)

Pešić: Status u reprezentaciji motiv igračima da budu još bolji u klubovima pred Pariz

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 20:48

"Moramo uvek da budemo spremni da se nosimo sa tom pozicijom, da smo favoriti", kaže selektor

Teško da neko može da bude zadovoljniji raspletom na startu kvalifikacija za Evrobasket od Svetislava Pešića. Srbija je ostvarila dve pobede, iskočila na prvo mesto Grupe G i već bi u novembru protiv Danske mogla da overi plasman na kontinentalno takmičenje naredne godine.

Sistem radi, sistem funkcioniše i daje rezultat. I velike zasluge idu na račun starog trenerskog vuka koji ne krije da je odbrana bila ključ pobede u Tbilisiju.

Izabrane vesti

“Jako bitna pobeda za nas. Odbrana je bila ključ utakmice u najvećem delu, kao i naša organizaciaj napada. Igrači su uradili sjajan posao protiv Šengelije i Tomasona, statistika kaže da smo imali 20 poena iz tranzicije. Uz dobru odbranu i visoku motivaciju, bili smo u poziciji da pomažemo jedni drugima, ne samo individualno, nego i timskom odbranom. To nam je otvorilo vrata brže igre u napadu. Bili smo dobri i u pozicionom napadu, ali imamo talenat da donosimo još i bolje odluke. Važno je ovo što smo uradili, jer nam to daje dobru podlogu za nastavak kvalifikacija“, poručio je Pešić.

Kao vicešampion sveta, da li ste imali dodatni vetar u leđa, ali taj status stvara još veći pritisak?

“To nije nešto novo za nas. Mi moramo uvek da budemo spremni da se nosimo sa tom pozicijom, kao i da smo favoriti. To nas tera da radimo još više, da budemo još bolji. Igrači su hteli da pokažu kvalitet, jer nam je sledeće okupljanje tek na pripremama za Olimpijske igre. Ovo im je motiv više da se pripreme za Igre kroz klupske sezone, da pruže još više“.

Gjorgi Cincadze je odigrao poslednji meč u dresu Gruzije, čiji je apsolutni rekorder sa 217 nastupa...

“Bio je jako motivisan, svi su ovde znali da će mu to biti jako važna utakmica. Pokušavali smo da ga sačuvamo, ali pokazao je kvalitete iskusnog plejmejkera, dva puta je doveo utakmicu u egal svojim ponašanjem i zalaganjem. Čestitam mu na svemu“.

Srbija naredno okupljanje ima na pripremama za Olimpijske igre (27. jul - 11. avgust), dok sledeći meč u kvalifikacijama za Evrobasket igra 21. novembra u Danskoj.



 


 


tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara