Filip Petrušev (Foto: Starsport)
Filip Petrušev (Foto: Starsport)

Petrušev nadomak dabl-dabla pred očima Nika Nursa, uz samo sedam šuteva

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 10:16

Srpski reprezentativac starter u drugom meču na NBA Letnjoj ligi, ali utisak je da nije dovoljno korišćen u napadu

Nakon odlične sezone u dresu Crvene zvezde, Filip Petrušev je otputovao u SAD kako bi branio boje Filadelfija Seventisiksersa tokom Letnje lige. Posle devet poena, šest skokova i dve asistencije u porazu od Memfisa na startu turnira u Solt Lejk Sitiju, srpski reprezentativac se našao u startnoj petorci tima iz Pensilvanije protiv Jute i dao vredan doprinos u trijumfu 104:94.

Okončao je 23-godišnji košarkaš susret sa 10 poena, osam skokova i dve asistencije za nešto više od 26 minuta provedenih na terenu. Iz igre je šutirao 4/7, dok je pogodio oba slobodna bacanja koja je izveo. Ubeležio je i jednu blokadu, uz dve izgubljene lopte, ali je imao i najbolji +/- indeks u pobedničkoj ekipi (14).

Izabrane vesti

Odigrao je veoma dobro u poslednjih 10 minuta sa pet poena, tri uhvaćene lopte i bez promašaja (1/1 za dva i 2/2 sa linije penala). Imao je i nekoliko dobrih poteza u odbrani, ali utisak je da u napadu nije bio dovoljno korišćen što potvrđuje i podatak da su svi starteri, kao i jedan košarkaš sa klupe, imali dvocifren broj pokušaja. Petrušev nijednom nije oprobao ni šut sa distance, koji se pokazao kao vredno oružje talentovanog centra u sezoni za nama.

Najefikasniji je u Filadlefiji bio Džavonte Smart sa 19 poena, jedan manje dodao je Džejden Springer, dok je do 15 brojao Di Džej Stjuard. Dvocifreni sa po 14 poena su bili i Riki Kaunsil, kao i Terkavijon Smit.

U ekipi Jute istakao se bivši košarkaš ljubljanske Olimpije, hrvatski internacionalac Luka Šamanić, sa 19 poena, dok je jedan manje dodao Očej Agbadži.

Podsetimo, Eurohoops je po okončanju sezone istakao da bi Petrušev mogao da dobije dvogodišnji ugovor od Filadelfije ovog leta, pa ostaje da se vidi da li će i na koji način izdanja na Letnjoj ligi uticati na njegovu budućnost u NBA. Sikersi su nedavno dogovorili i dolazaka Moa Bambe, koji bi trebalo da bude alternativa Džoelu Embidu.

Imaće još jednu priliku u Solt Lejk Sitiju, večeras protiv Oklahome (01.00), da se dokaže treneru Niku Nursu koji je na opšte iznenađenje odlučio da vodi ekipu tokom prvog dela Letnje lige u Juti. Nije praksa da prvi treneri sede na klupi tokom letnjih turnira, ali NBA šampion iz 2019. je očigledno želeo iz prvih redova da vidi na kojeg od mladih igrača može da se osloni u prvoj sezoni u redovima Seventisiksersa.

Filadelfija se posle Solt Lejk Sitija seli u Las Vegas, gde će učestvovati na glavnom turniru Letnje lige od 7. do 17. jula.



tagovi

Filip PetruševFiladelfija SeventisiksersLetnja liga

Obaveštavaj me

NBA
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara