Filip Petrušev (© MN Press)
Filip Petrušev (© MN Press)

Petrušev: Razmatrao sam sve opcije, u Zvezdi mogu najbolje da se razvijem

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 08:37

"Išao sam prvo na Letnju ligu sa Filadelfijom koja me je draftovala, čisto da se pokažem, da pričam sa svima u organizaciji. Imaju plan za mene, a sve ide po tom njihovom planu", rekao je reprezentativac Srbije za Mozzart Sport

Selektor Svetislav Pešić otvorio je medijima vrata dvorane u Staroj pazovi, trenutnoj bazi nacionalnog tima u pripremama za najviši plasman na Evrobasketu. Sve što je potrebno Orlovi imaju na raspolaganju. Tim predvođen brojnim asovima na čelu sa Nikolom Jokićem žestoko je trenirao, a svoje mesto u sazvežđu Srbije traži mladi Filip Petrušev. Momak koji bi vrlo lako mogao da bude svetla budućnost nacionalnog tima, u sezonama koje predstoje i član NBA lige, ali dok to vreme ne dođe, moraće da trenira i uči pod budnim oko Karija Pešića, a posle toga i mladog Vladimira Jovanovića u Crvenoj zvezdi.

Posle sezone u Efesu kod Ergina Atamana gde nije dobio priliku da pokaže zbog čega je svojevremeno u dresu Mege dobio MVP priznanje u ABA ligi, moći će svima da pokaže da to nije bila slučajnost. Ovoga puta u crveno-belom dresu regionalnog i nacionalnog šampiona.

Izabrane vesti

Onog momenta kada je Petrušev jasno svima stavio do znanja da nema nameru da se vrati u Istanbul u redove dvostrukog šampiona Evrope krenule su spekulacije o novom klubu. Grčki mediji su pisali o Panatinaikosu, ali sada kada je sve razrešeno, novo pojačanje Zvezde smirenim glasom je prepričavalo leto u razgovoru za Mozzart Sport.

"Išao sam prvo na Letnju ligu sa Filadelfijom koja me je draftovala, čisto da se pokažem, da pričam sa svima u organizaciji. Imaju plan za mene, a sve ide po tom planu. Nisam ni previše igrao, oni su provalili neke druge igrače, pratili su njih i verovatno je to bio fokus. Kada se podvuče crta i sagleda sve, mislim da mi je bilo dobro u Americi, sve je OK. Kada sam se vratio u Srbiju potpisao sam ugovor sa Crvenom zvezdom", priča Petrušev dok se isteže posle treninga.

Zvezda je očigledno imala konkretnu ponudu. Mladi centar će ostati u elitnom klupskom takmičenju, imače priliku da se izbori za znatno ozbiljniju ulogu nego u dresu Anadolu Efesa.

"Gledao sam gde ću moći da se najbolje razvijam, da dobijem najbolje moguće uslove za razvitak. Po tom principu sam birao klub i to sam dobio od Crvene zvezde. Jednostavno Evroliga je mnogo jača ove sezone od Evrokupa i zato mi je drago što sam uspeo da dođem u tim koji će je igrati. Razmatrao sam sve opcije u Evroligi, iskreno nije ih bilo previše, ali Zvezda je dobra opcija za mene zbog svega što sam naveo"..

Petrušev je jedno u nizu pojačanja u novom sastavu Crvene zvezde. Sve je počelo povratkom Nemanje Nedovića na Mali Kalemegdan, potom je ozvaničen i naslednik Dejana Radonjića. Na klupu je seo pomenuti Jovanović, a onda su redom krenuli da stižu Hasan Martin, Džon Holand, Ben Bentil, Džejlen Adams.

"Sve su ekipe reagovale jako sa pojačanjima u Evroligi, a i u Srbiji posebno. Jako dobri igrači su stigli u sve ekipe. Zvezda koliko vidim pokušava da bude što konkurentnija. Mislim da to izgleda kako treba, ostaje da vidimo kako će se sve završiti i kako ćemo izgledati na parketu".

Pre nego što ode na pripreme sa Zvezdom, Petrušev će pokušati da se izbori za mesto u reprezentaciji Srbije. Konkurencija je žestoka na svim pozicijama. Dovoljno je samo napomenuti da je na treninzima Srbije ni manje ni više nego MVP NBA lige - Nikola Jokić. Odmah do njega je najbolji strelac Evrolige i MVP završnog turnira, Vasilije Micić, doskorašnji klupski saigrač Filipa Petruševa. Svete može da potraži i od Nemanje Bjelice - aktuelnog šampiona NBA lige sa Golden Stejtom i povratnikom u dres Fenerbahčea. Sve ovo može samo pozitivno da utiče na momka pred kojim je budućnost.

"Tek se nekoliko dana pripremamo svi zajedno, ali gde god se okrenem vidim nekog MVP-a, naravno na čelu sa Nikolom Jokićem sa kojim do sada nisam imao priliku da treniram. Iskreno... sve ovo mi izgleda fascinantno", završava Petrušev za naš portal.



tagovi

Filip Petruševkošarkaška reprezentacija SrbijeKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara