Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Petrušev za Mozzart Sport: Leto sam mogao da provedem bolje nego sa reprezentacijom, iz NBA podržali dolazak u Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 14:22

"Došao sam da pokažem da mogu da igram na evroligaškom nivou u kontinuitetu i pomognem ekipi", rekao je reprezentativac Srbije i novi centar Crvene zvezde

Bivši MVP Jadranske lige i jedan od najperspektivnijih evropskih centara Filip Petrušev, stigao je ovog leta na Mali Kalemegdan. Obavezao se na vernost Crvenoj zvezdi posle sezone u Anadolu Efesu sa kojim je postao prvak Evrope.

Pripremama srpskog šampiona se priključio sa blagim zakašnjenjem, pošto je tokom avgusta radio sa reprezentacijom Srbije uoči Evrobasketa. Na kraju se njegovo ime nije našlo na konačnom spisku, pa je od početka meseca na izmaku na raspolaganju treneru Vladimiru Jovanoviću.

Izabrane vesti

"Naravno, bilo mi je žao što nisam otišao na Evropsko prvenstvo, iako rezultat nije bio kakav su svi očekivali. Verovatno sam leto mogao da provedem bolje i da se spremim za sezonu - reprezentacija mi je odmogla što se toga tiče. Ipak, to je reprezentacija", rekao je Filip Petrušev za Mozzart Sport.

Imao je priliku da na delu vidi Nikolu Jokića i upijao kao sunđer od dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige.

"To je možda i jedina pozitivna stvar koju bih izdvojio od tog učešća u reprezentaciji. To dok ne vidite, ne osetite na terenu ili ne igrate protiv njega, nemate pravu sliku koliki je to kvalitet i talenat i šta sve možete da naučite od njega".

Kao i čitava srpska javnost, verovao je u bolji rezultat Orlova koji su borbu na kontinentalnoj smotri okončali u osmini finala.

"Očekivao sam mnogo bolje, atmosfera na pripremama je bila super, ali to je košarka - jedno loše poluvreme i ideš kući".

Vratio se u Beograd gde je kao član Mege dominirao regionalnom ligom, a svestan je da ga čekaju brojni izazovi.

"Sve je baš novo, stručni štab, igrači... Moramo da se uigramo što bolje, što pre, jer je raspored veoma težak, pogotovu na početku", nastavlja priču Petrušev.

Zvezda mu je omogućila da se dokaže u Evroligi, pošto nije zadovoljan sezonom koju je proveo u Efesu.

"Nisam dobio priliku koju sam mislio da ću dobiti, iako sam u nekim utakmicama pokazao da mogu da igram na tom nivou. Sada sam došao ovde da pokažem da mogu to da radim konstantno i pomognem ekipi. Radujem se svakoj utakmici, pogotovu u Evorligi. Nisam igrao nekoliko meseci, pa ću se svakoj utakmici radovati i svaka će mi značiti".

Mladog srpskog košarkaša Filadelfija je pre godinu i kusur dana izabrala kao 50. pika na NBA draftu. Iz Pensilvanije je dobio pozitivne vibracije zbog odluke da karijeru nastavi u redovima srpskog šampiona.

"Super, oni su to podržali. Evroliga je najveći nivo takmičenja u Evropi i tu ću se sigurno najviše razvijati".

Košarkaši Crvene zvezde (©Starsport)Košarkaši Crvene zvezde (©Starsport)

Zaključno sa Filipom, Zvezda je ovog leta angažovala četiri centra, a sve skupa su ih na Malom Kalemegdnanu dočekali Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić.

"Velika konkurencija je uvek dobra i zdrava za ekipu, pogotovu za treninge. Ozbiljno radimo i možemo da napredujemo. Na nama je da se izborimo za što više. Imaćemo dosta dobrih igrača na raspolaganju ako se neko ne daj Bože povredi".

Osetio je u Efesu, a potom i tokom leta kada je radio sa reprezentacijom, kakav je ritam na najvišem evropskom nivou.

"Igrači se polako navikavaju na to. Treba sačuvati se i biti najbolji kada je najpotrebnije. Nama će svaka utakmica biti veoma teška i moraćemo stvarno da se pomučimo da dobijamo mečeve u Evroligi", zaključio je Petrušev u razgovoru za Mozzart Sport.


tagovi

Filip PetruševKK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija SrbijeNikola Jokić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara